Pogledajte tko su nagrađeni na Danu ulja i vina u Vodnjanu!

0
Svi sudionici ocjenjivačkog dijela
Svi sudionici ocjenjivačkog dijela

Tradicionalna manifestacija Dan ulja i vina održana je u nedjelju, 4. lipnja u Vodnjanu. Manifestacija je nastala spajanjem najstarijih smotri ulja i vina na području Istre, odnosno 23. Smotru maslinovih ulja Istre i Kvarnera i 24. Smotru vina južne Istre. Ovogodišnja manifestacija bila je posvećena kao i uvijek maslinovim uljima i vinima, ali posebno je bio obogaćen program raznovrsnim sportskim, rekreativnim i kulturnim zanimljivostima.

U cijelodnevnoj degustaciji moglo se, uz stručno vodstvo, degustirati sve uzorke koji su ove godine dani na ocjenjivanje u Vodnjanu. Ukupno je bilo zaprimljeno 105 uzoraka maslinovog ulja i 41 uzorak raznih vina.

U kategoriji za maslinova ulja, 50 ih je zasjalo zlatnim sjajem, dok je bilo 28 srebra i 10 bronci. U konkurenciji je bilo i 7 ekoloških ulja koja su sva ocijenjena zlatnom medaljom. Najbolje ocjenjeno ekološko ekstradjevičansko maslinovo ulje je Buža proizvođača OPG Valter Šarića, a najbolje ekstradjevičansko je iz proizvodnje Agroprodukta s mješavinom sorata.

Najbolje ocijenjeno vino ove je godine vino od prosušenog grožđa istarske malvazije „Vin de rosa“ vinara Sergia Deltona, a najbolje bijelo i crno vino također dolazi iz podruma Agroprodukta.

Rezultati ocjenjivanja maslinovih ulja

Rezultati ocjenjivanja vina

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa