Dvigrad festival

Devet koncerata na 15. jubilarnom festivalu rane glazbe

0
Alojzije Prosoli, Sandro Jurman i Ivana Maružin
Alojzije Prosoli, Sandro Jurman i Ivana Maružin

U prostorijama Općine Kanfanar 2. lipnja je najavljen 15. po redu Dvigrad festival – međunarodni festival rane glazbe. Festival, čijih će se devet koncerata održati od 10. lipnja do 1. rujna, i ove godine dovodi niz eminentnih glazbenika iz raznih zemalja koji će publici predstaviti vrijedna dijela iz područja rane sakralne glazbe.

Ispred Udruge Prosoli Sveta glazba kao organizatora koncertnog programa, predsjednik udruge Alojzije Prosoli istaknuo je ponos što njegova udruga već 15 godina glazbenim programima vraća duh života u Dvigrad i promovira ljepote sakralne glazbe, dovodivši vrhunska imena iz ovog glazbenog područja te okupljajući pritom i sve brojnije sponzore i pokrovitelje, među kojima je ponovno i Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

U ime Općine Kanfanar kao suorganizatora i pokrovitelja Dvigrad festivala općinski načelnik Sandro Jurman osvrnuo se na važnost ovog festivala za Općinu Kanfanar i njegovu turističku ponudu, istaknuvši i kako je upravo ovaj festival potaknuo i osmišljavanje i razvoj niza novih manifestacija u Dvigradu, a koje danas sve više profiliraju Kanfanar i Dvigrad kao zanimljivo kulturno-turističko odredište.  

O značaju Dvigrad festivala za turističku ponudu općine govorila je i Ivana Maružin iz Turističke zajednice Općine Kanfanar, napomenuvši da je ove godine već održano nekoliko manifestacija koje su tematski vezane uz Dvigrad ili se održavaju u ovom srednjovjekovnom gradiću, poput Dvegrajskog samlja održanog početkom svibnja i utrke Dvigrad trek koja je prošlog vikenda okupila 300-tinjak trčaka, a slijede i nova događanja; interaktivni mjuzikl Istra Inspirita „Morganovo blago“ te koncertna sezona Dvigrad festivala čiji će koncerti obogaćivati kulturno-glazbeno ljeto u Kanfanaru sve do rujna.

Program Dvigrad festivala svečano će se otvoriti u nedjelju 10. lipnja s početkom u 21 sat u bazilici svete Sofije u Dvigradu koncertom „Danzasi come... canto overo danza“ u izvedbi sastava Anonima Frottolisti i Tripuadiantes Dovarensis.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa