festival u motovunu

Mališani upoznali Velog Jožu, igrali drevno bacanje roga

0
Radionice na festivalu u Motovunu
Radionice na festivalu u Motovunu

Motovun je 2. lipnja od jutra prepun mališana koji su došli upoznati diva Velog Jožu. Dvodnevna manifestacija posvećena divu iz Motovuna otvorila je vrata za grupe djece iz različitih dijelova Istre. Festival Veli Jože održava se četvrtu godinu za redom, a od 9 sati dječicu je razveselio bogat program. Dječje kreativne radionice izmamile su osmjehe na dječja lica jer su naučili igrati stare igre, uživali uz pričaonicu, a igrali su i drevnu igru bacanja roga koju je vodilo Društvo naša djeca Motovun.

Udruga Birikina izrađivala je zajedno sa djecom hvatače sunčevih zraka i označivače stranica knjiga te oslikavala lica djeci. Udruga Slama animirala je djecu izrađivanjem predmeta od sijena, a posebnu pažnju je privukla radionica izrade domaće tjestenine u sklopu kulturno-edukativnog centra Hotela Kaštel.

Zajednički projekt sve djece koja su došla u Motovun bilo je oslikavanje divovske siluete Veli Jože duge čak osam metara. Cijeli program izmamio je toliko veselja i smijeha kod djece da su organizatori više nego zadovoljni. Od 11 sati Teatar Naranča odigrao je „Vitez željeznog srca“ kojeg su djeca pažljivo i entuzijastično pratila. Nakon predstave je svečani mimohod vitezova u pratnji bubnjara Udruge Kaštel Savičenta uz igrokaz „Dječak Pavao“ koji je zaokružio program prvog dana festivala.

Program se nastavlja 3. lipnja od 15 sati igraonicama, a u 18 sati održati će se svečano otvorenje kulturno-edukativnog centra hotela Kaštel „Motovun – povijest u pokretu“. Od 18.30 u parku se održava Viteški turnir, a biti će prikazane ilustracije knjige Veli Jože mladog umjetnika Tonia Buršića. Ljubitelji znanosti pronaći će se u predavanju Korada Korlevića u 19.30, a strip Mr.Joe biti će predstavljen u 20.30.

Vrhunac festivala je od 21 sat kada je na redu 3d maping na tornju „Bijesni Jože“ i predstava „Ljuti vatreni zmaj“ Istra Inspirita. Festival se zatvara puštanjem lampiona uz poželjene želje. Svi posjetitelji mogu sudjelovati u nagradnoj igri društvenih mreža te osvojiti noćenje s doručkom u idiličnom Hotelu Kaštel u Motovunu.

Cilj je slikati selfi na Festivalu te objaviti ga na Facebook profilu Veli Jože Festival ili Instagramu #visitmotovun #velijozemotovun. Rezultati će biti objavljeni 14.6. na facebooku. Dođite na nezaboravan provod koji vam priprema Veli Jože!

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa