Pulske Teranke jedina istarska klapa na festivalu u Omišu

0
Gradonačelnik Pule Boris Miletić primio je lanjskog kolovoza Teranke povodom osvojene nagrade
Gradonačelnik Pule Boris Miletić primio je lanjskog kolovoza Teranke povodom osvojene nagrade

U Omišu će se od 30. lipnja do 22. srpnja 2017. održati 51. Festival dalmatinskih klapa Omiš, a među nekoliko desetaka skupina, kao jedini predstavnici Istre, nastupit će pulska ženksa klapa Teranke. U devet koncertnih večeri festival će u Omiš privući brojne ljubitelje klapske pjesme iz Hrvatske, ali i susjednih zemalja. Teranke su u Omišu nastupile i lani, kada su na istom festivalu osvojile brončani štit grada Omiša.

Godine 2012. UNESCO je prepoznao klapsko pjevanje kao iznimnu baštinu svijeta, što uz zavidan broj vokalista koje okuplja omiški Festival, ovaj događaj stavlja na tron kulturnih događanja u Hrvatskoj. Prošle godine, Festival je slavio pola stoljeća djelovanja, a u svom 51. izdanju ne zaostaje s bogatim programom, mnogobrojnim novitetima i renomiranim klapskim imenima, pa će tako na festivalu među inima nastupiti i prošlogodišnji pobjednici, muška klapa „Vinčace“ iz Novog Vinodolskog i ženska klapa „Armorin“ iz Zagreba.

Ovogodišnji festival zapravo počinje 3. lipnja 2017. tradicijskim programima izvan Omiša. Pod pokroviteljstvom Festivala, Grada Komiže i Ministarstva kulture RH održat će se Autorska večer posvećena maestru Dinku Fiju kao uvertira u glavna Festivalska događanja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa