Festivalski vikend: Veli Jože vas poziva u Motovun!

0
 Ozren Grbavčić, direktor turističke agencije Illustris travel DMC, Iva Jeletić Prodan, direktorica TZO Motovun i Tomislav Pahović, načelnik Općine Motovun
Ozren Grbavčić, direktor turističke agencije Illustris travel DMC, Iva Jeletić Prodan, direktorica TZO Motovun i Tomislav Pahović, načelnik Općine Motovun

Najpoznatija motovunska legenda jest ona o divu Veli Jože. Četvrtu godinu za redom motovunski Veli Jože oživit će trgove i ulice najpoznatijeg istarskog gradića na brdu 2. i 3. lipnja. Organizatori Festivala su Općina Motovun, Turistička zajednica Općine Motovun i turistička agencija Illustris - travel. U realizaciji samog projekta uključene su razne udruge, vrtići i škola, institucije, stari zanati i vanjski suradnici. Cijeli program preuzmite ovdje.

Četvrto izdanje festivala, kroz dvodnevni program, donosi  dječje kreativne radionice, predstavljanje divovske knjige Velog Jože, predstave i igokaze, projekcije, izložbe, priče i pjesme, srednjovjekovna uprizorenja, sajam starih zanata, nastupe uličnih izvođača i posebno atraktivan 3d maping na tornju crkve. Petak je posvećen grupnim posjetama vrtića i škola i to od 9 do 14 sati, a u subotu program započinje u 15 sati i traje sve do 23. sata. Kraj festivala obilježava se puštanjem lampiona „Moja divovska želja“.

Posebno iznenađenje ove godine je svečano otvaranje kulturno-edukativnog centra hotela Kaštel „Motovun- povijest u pokretu“ u subotu u 18 sati, te Viteški turnir Udruge Kaštel Savičenta od 18.30-19 sati. Cijena ulaznica za programski dio festivala je za individualne posjete 25 kuna, za djecu od 8-15 godina 15 kuna, a djeca do 8 godina imaju slobodan ulaz. Obiteljski paket koji se sastoji od 4 ulaznice; 2 dječje i 2 za odrasle s uključenim lampionom iznosi 70 kuna.  Ulaz u grad u kojem se ne odvija program festivala je slobodan.

Novost je ove godine i nagradni natječaj za sve one koji budu slikali svoj sefi u Motovunu. „Sudjeluj u natjecanju jer ti Festival Veli Jože daruje noćenje s doručkom za dvije osobe u prekrasnom hotelu Kaštel u čarobnom Motovunu!„ Termin korištenja dogovora se sa hotelom Kaštel, a uz gratis noćenje s doručkom, darujemo vam dnevni ulaz u wellness i saunu u sklopu hotela! Pravila natjecanja :

1. Fotkaj se na festivalu Veli Jože koji će se održati dana 03.06.2017. s početkom u 17h u Motovunu i fotku objavi na našoj Facebook stranici (@velijozemotovun) ispod ove objave ili na instagramu koristeći #velijozemotovun

2. LIKE stranicu @velijozemotovun + LIKE stranicu @Hotel.Kastel.Motovun (Hotel Kaštel Motovun)/instagram Visit Motovun

3. Žiri natjecanja čine načelnik općine Motovun /Tomislav Pahović/, direktorica TZ Motovun /Iva Jeletić Prodan/ i organizator Festivala Veli Jože /Ozren Grbavčić, Illustris d.o.o/ koji će izabrati konačnog favorita i pobjednika natjecanja!

Natjecanje traje od 3. lipnja do 10. lipnja, a pobjednika natjecanja objavit će 14. 6., na Facebook stranici festivala Veli Jože.

Uz malo mašte i dobre volje, vrijedi se potruditi i osvojiti noćenje s doručkom u bajkovitom gradu Motovunu! Svjesni smo da je turizam prodavanje imidža i identiteta i  što je taj imidž različitiji od imidža ostalih destinacija, to je veća korist za samu destinaciju. Festival Veli Jože usmjeren je na stvaranje slike Motovuna kao destinacije svjetskih divova. Razvijanjem teme Veli Jože pridonosimo očuvanju zavičajnih vrijednosti i tradicijske kulture. Na taj način njegujemo najveće vrijednosti istarskog zavičajnog identiteta  te gradimo zajednički zavičajni identitet.

Želimo koristiti baštinu kao sredstvo za promidžbene strategije jer definira naš identitet i na taj način, putem kulturnih proizvoda, prodaje lokaciju stvarajući imidž destinacije. "Posjetite ovaj vikend Motovun i zakoračite u čudesnu dimenziju u kojoj vladaju divovi, s Velim Jožem kao najpoznatijim!" poručuje organizator.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa