renato krulčić:

Obvezujemo se graditi još bolji, ljepši, ugodniji i sigurniji Pazin

0
Mirjana Galant, Renato Krulčić i Veljko Brajković
Mirjana Galant, Renato Krulčić i Veljko Brajković

Kandidat IDS-a, HSU-a i HNS-a za gradonačelnika Pazina Renato Krulčić na konferenciji za medije 31. svibnja na pazinskom glavnom gradskom trgu izvijestio je građane o prioritetima za Grad Pazin u razdoblju od 2017. do 2021. godine.  Konferenciji za medije prisustvovali su i kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Mirjana Galant te kandidat za zamjenika gradonačelnika Veljko Brajković.

Tom prigodom, Krulčić je istaknuo da su „u pregovorima s državnim odvjetništvom postigli to da je Republika Hrvatska odustala od tužbe, čime smo stvorili uvjete da Grad Pazin postane vlasnik glavnog trga“.

- Osim što je dokaz truda i zalaganja, ovaj je događaj ujedno i dokaz dobre suradnje Gradske uprave sa svim tijelima Republike Hrvatske, ali i odraz politike komunikacije, dijaloga i uvažavanja koju, kao gradonačelnik Pazina, vodim i promičem proteklih osam godina, kazao je Krulčić.

Dodao je da u trenutku kad Grad formalno postane vlasnik trga, moći će konačno ulagati u njegovo uređenje, što kroz vlastita sredstva, što kroz EU fondove, kojima pridaju iznimnu važnost. Naime, kako je naveo Krulčić, „stvaranjem jedinstvenog sustava u koji su uključeni djelatnici grada, gradskih ustanova i poduzeća, uspjeli smo osigurati čak 140.000.000,00 kuna bespovratnih potpora i zaokružiti značajan investicijski ciklus na razvoju gospodarskih aktivnosti odnosno poboljšanju uvjeta života na području Grada Pazina“.

- U narednom mandatu obvezujemo se još i više unaprijediti poslovno okruženje kroz daljnje opremanje poduzetničkih zona te stvaranjem poduzetničkog inkubatora. Obvezujemo se razvijati kvalitetnu i održivu komunalnu infrastrukturu, izgraditi autobusni kolodvor, nastaviti razvijati sustav sanitarne odvodnje, izgraditi sustav ekološke javne rasvjete te konstantno voditi računa o dosljednom uređenju javnih površina, istaknuo je Krulčić dodavši da je „naša obaveza što više unaprijediti kvalitetu života svih građana, od najmlađih do najstarijih“.

- Tako je za najmlađe prioritet dogradnja vrtića i jaslica te škole, čime ćemo stvoriti uvjete za jednosmjensku nastavu u svim školama. Za naše starije, najvažniji je projekt izgradnja Doma za starije, za koji je već izrađen projektni zadatak, kazao je Krulčić.

Kandidat IDS-a za gradonačelnika Pazina naveo je još i plan očuvanja i valorizacije Pazinčice te kamp odmorište i Istra inspirit fantasy park kao dio projekata kojima će nastaviti čuvati svoju prirodnu i kulturnu baštinu te jačati Pazin kao turističku destinaciju.

- Želim istaknuti da smo svi koji smo ušli u izbore proteklih mjesec dana bili suparnici, a nakon izbora moramo biti suradnici, jer iskreno vjerujem da nam je cilj svima isti – Pazin kao još bolji, ljepši, ugodniji i sigurniji grad za život svih naših sugrađana. Upravo tim zajedničkim ciljem želimo nastaviti razvijati dugogodišnji suradnički odnos te očekujem snažnu podršku dosadašnjih partnera u drugog krugu izbora, kazao je Krulčić.

- Pozivam sve građanke i građane Pazina da mojim zamjenicima i meni potvrde svoje povjerenje i ovu nedjelju, 4. lipnja, u drugom krugu izbora za gradonačelnika Grada Pazina. Zaokružite broj 1 ispred mog imena kako bi Pazin ostao broj 1, zaključio je kandidat IDS-a za gradonačelnika Pazina Renato Krulčić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa