apsurdi birokracije

Za ukop djeteta traže potpis majke: Nema veze što ga je možda ubila!

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

Tijelo dječaka Denisa Pašića (3) za čije ubojstvo su osumnjičene njegova majka Chiara Pašić (32) i maloljetnica (14) i dalje se nalazi na Odjelu patologije pulske bolnice. Dječakov stric Ramiz Pašić, koji je još prošlog tjedna ih BiH došao u Pulu preuzeti tijelo i organizirati sprovod, ne može to učiniti zbog komplicirane i bešćutne hrvatske birokracije, piše 24sata.

Naime, pogrebno društvo koje su angažirali stric i dječakova baka Rita Rojnić, još je u petak putem odvjetnika Marina Fola zatražilo izdavanje sprovodnice, dokumenta kojim se odobrava transport posmrtnih ostataka izvan Pule. Njega na zahtjev obitelji izdaje sanitarna inspekcija, no sanitarna u Puli odbila je zaprimiti njihov zahtjev i izdati im dokument uz obrazloženje da nisu pribavili potpise majke ili oca ubijenog dječaka, piše 24sata.

Na taj način, rodbina se našla u apsurdnoj situaciji da moraju tražiti potpis ili od majke dječaka, koji se trenutačno nalazi u pritvoru u pulskom zatvoru zbog sumnje da je golim rukama zadavila sinčića, ili od dječakova oca, koji je također u zatvoru u BiH na izdržavanju kazne jer je pretukao suprugu i njezina ljubavnika, donosi 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa