Puljanka o ubojstvu djeteta: Gadi mi se društvo u kojem živim

0
Ademi Burim i Chiara Rojnić (foto: Jutarnji list)
Ademi Burim i Chiara Rojnić (foto: Jutarnji list)

Puljanka Aleksandra Mandić, koja je konataktirala s maloljetnicom osumnjičenom u slučaju ubojstva djeteta u Puli obratila se javnosti putem svog Facebook profila. Njeno pismo prenosimo u cjelosti:

"Ponukana pojedincima koji si uzimaju za pravo u inboks pitati me kako se djete zove i novinarima koji zovu cijeli dan ( čast izuzecima a ima ih više ) poput strvinara želeći exskluzivu, imam potrebu obratiti se svima. Obzirom na to, da je činjenica, kako se radi o istoj djevojčici koja se meni potužila na silovanje u domu ista djevojčica koja je danas privedena zbog brutalno-bolesnog ubojstva trogodišnjaka u Puli izašla jutros u Glasu Istre.

Za sve su krive institucije! No ništa manje od društva u kojem svi živimo, a mi smo ti koji čine društvo! Koga točno imate potrebu optužiti?! Djete od 14 godina koje je 14.05.2017 vrisnulo iz sveg glasa „ Nisam dobro pomozite mi!“?

Bila ta njena izjava istinita ili ne, a doznalo se da nije istinita te je kao neistina prijavljena PPP 16.05.2017, ja sam podnijela prijavu 14.05.2017. na sumnju za silovane. To je djete odavno izgubilo vjeru u ljude i išta ljudsko. U trenu kada su je vratili u dom u kojem se „navodno“ silovanje dogodilo sav njen gnjev je došao na entu. Da! Još uvjek tvrdim „navodno“ silovanje. Zašto? Po zakonu djelatnici MUP-a i socijalna radnica M.M. koja je djevojčici dodjeljena tog popodneva nisu smjeli to dijete vratiti u ustanovu u kojoj se „navodno“ dogodilo.

Postoji moja prijava i sumnja, a nakon obavljnog razgovora s djeteto, djete je povuklo izjavu 16.05.2017. Ako i je lagala, ja kao laik znam da je to bilo urlanje upomoć na koje su se svi oglušili. Kakvi su to onda oni stručnjaci?! Ravnatelj doma dogovorio je vještačenje u instituciji u koju je i po mom i po njegovom mišljenu trebala biti odmah smještena da se provede vještačenje da se utvrdi, da li je ili nije tada seksualno zlostavljana! No 16.05.2017g za kada je sve bilo dogovoreno ona bježi iz doma.

Gadi mi se društvo u kojem živim! Ja sam majku monstruma upoznala prošli tjedan u društvu te djevojčice te pojma nisam imala tko je ta žena . koliko je mojih sugrađana znalo što se sve zbiva u tom stanu? Koliko ih je znalo da divlja na djete u tom parku? Da ga ostavlja samog? Koliko njih je okrenulo glavu? A ima tu još štošta! I to je isto današnje društvo. Društvo za koje smo svi odgovorni!

Tko mi od vas može reći da nije izmanipulirala 14ogodišnje djete koje grca u gnjevu, koje je izgubljeno i povodljivo? Ja znam da ju je opijala, vidjela sam snimku na fejsu koja je naknadno pobrisana.

Napominjem ponovo! 16.05.2017. djevojčica je opet pobjegla iz doma. Što je policija uradila da pronađe to nesretno djete?! Ništa! 22.03.2017 na sastanku s ravnateljem doma, nakon što smo razmjenili informacije, on je krenuo u potragu za djevojčicom. Jučer ujutro nazvala me inspektorica iz mupa i zamolila za pomoć da djevojčicu pronađu. I dobro da je!

Gdje ja to živim?! U nekoj rvackoj tri pizde materine svjetlosnih godina udaljenoj od 21.stoljeća gdje se naći nekog po ip-u facebook profila po pitanju ubijenog trogodišnjaka iz nekog razloga ne može realizirati?! Bravo! Bitno da nam Markićka u sve uvodi rad, red i disciplinu a Vi kao društvo ne činite ništa! Kao i obično.

Da je to djete, kako je propisano zakonom, 14.05.2017. smješteno u drugu instituciju a ne vraćeno u dom ili da je od strane mupa vraćenu u dom a ne ostavljeno na milost i nemilost utjecaja Ciare Rojnić, pitanje je da li bi trogodišnjak bio mrtav a četrnaestogodišnjakinja u zatvoru.

Pitanje je da li bi se sve ovo desilo da je CZSS po izjavama nekih susjeda koje čitam danas kroz članke, koji su ih obavještavali, pravovaljano reagirao.
Imam ja puno pitanja. Na sva ću tražiti odgovore. Udruga „GDJE“ će se opet aktivirati. Pozivam sve one usko vezane uz slučaj koji su svojim odlukama direktno doveli do ove eskalacije situacije iz koje je proizašlo ovo brutalo ubojstvo da podnesu ostavku. U protivnom ću Vas kao osnivačica udruge „GDJE“ sve javno prozvati i neću stati dok Vas ne smjene.

Imam pitanje i za određene novinare bez imalo kodeksa časti „Gdje Vam je ljudskost?“, kao i za sve građane ove sramote od društva u kojem živimo „ Gdje ste kad treba ne okrenuti glavu?“ „ Gdje ste kad treba sve vi hrvatske sramote?“ piše Aleksandra Mandić. Tekst Jutarnjeg lista o najnovijim događajima glede stravičnog ubojstva u Puli pročitajte ovdje, a 24sata ovdje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa