Pretplatili se na zlato

Hrvatskim pikadistima šest zlatnih medalja u Poreču

0
Pobjednička ekipa na turniru nacija
Pobjednička ekipa na turniru nacija

Od 22. do 27. svibnja u Hotelu Valamar u Poreču održava se Europsko prvenstvo u pikadu federacije FECS (Federation European Compact Sports), gdje među brojnim europskim zemljama nastupaju i predstavnici Hrvatske. Njihove su dosadašnje nastupe obilježili odlični uspjesi, što nas svrstava među najuspješnije nacije na turniru.

Hrvatski su se pikadisti u Poreču pretplatili samo na zlatne medalje! Naime, na Europskom prvenstvu u pikadu pod organizacijom FECS-a, na svim turnirima na kojima su nastupili okitili su se samo zlatnim odličjima. Naša je ekspedicija igrača osvojila 6 zlatnih medalja u šest različitih disciplina te su nas tako svrstali među najuspješnije nacije turnira.

Da će turnir biti uspješan vidjelo se već prvog dana kada je Alan Ljubić osvojio Warm up turnir. Idućeg su dana na turniru Nacija također došli do najviše stepenice, a zlata nije nedostajalo niti u disciplini Triple Mix. Najviše je pozornosti na natjecanju definitivno odnio pojedinačni turnir, gdje je u velikoj konkurenciji do zlata stigao Boris Krčmar. Zagrepčanin je inače najbolji svjetski i europski igrač elektroničkog pikada, a ova mu je titula samo još jedno u nizu priznanja da je nepobjediv.

Istog je dana odigran i turnir dogovorenih parova, gdje se ponovo na tron popeo Krčmar – ovog puta u tandemu s Mišom Stankovićem (Gornja Gračenica). Dečki su u jakoj konkurenciji odličnih parova otišli do kraja te se okitili titulom europskih prvaka. Posljednji su pečat odličnoj igri Hrvati zadali na Eurokup turniru, gdje je ekipa Haus Team Croatia/Slovenia u A kategoriji razvalila konkurenciju te osvojila još jedno zlato. U sastavu Mišo Stanković, Dario Močilac, Slaven Kovačević, Hrvoje Halozar, Tomi Černenšek i Benjamin Pratnemer ekipa je do velikog finala prošla po desnoj strani, a u samom su finišu samo potvrdili svoju premoć pred ostalima.

„Organizatori turnira i osoblje hotela Valamar zaista su se potrudili da igračima u Poreču ništa ne nedostaje te da turnir prođe u vrhunskom sportskom duhu. Sve je bilo lijepo, velike pohvale na organizaciji.“ – rekao je Slaven Kovačević, naš igrač i član obje ekipe koje su osvojile zlato. Unatoč jakoj konkurenciji iz susjednih zemalja te njihovoj brojčanoj nadmoći, naših je desetak igrača uspjelo napraviti bolji rezultat te su nas prema broju osvojenih zlata svrstali među najuspješnije nacije turnira. Bravo za naše, kapa do poda! (Ines Brežnjak)

Rezultati:


Warm Up
Alan Ljubić

Triple Mix
Pero Ljubić, Lisa Steinbach, Harald Leitinger

Turnir Nacija
Hrvatska (Alan Ljubić, Pero Ljubić, Slaven Kovačević, Hrvoje Halozar, Mišo Stanković, Dario Močilac, Stipo Pavić)

Men Singles 501 DO
Boris Krčmar

Men Doubles 501 DO
Boris Krčmar i Mišo Stanković

Eurokup A kategorija
Haus Team Croatia/Slovenia (Mišo Stanković, Slaven Kovačević, Dario Močilac, Hrvoje Halozar, Tomi Černenšek, Benjamin Pratnemer)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa