detalji tragedije

Htjela se riješiti djeteta da bi mogla otputovati u Makedoniju?

0
Chiara Pašić (Foto: Facebook)
Chiara Pašić (Foto: Facebook)

Policajci Sektora kriminalističke policije PU istarske i Policijske postaje Pula proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da su 32-godišnja Chiara Pašić, rođena Rojnić i jedna maloljetnica počinile kazneno djelo teško ubojstvo, a da je 29-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo neprijavljivanje počinjenog kaznenog djela. Pašić je 25. svibnja privedena u Državno odvjetništvo, saznaje Glas Istre.

Policija sumnjiči 32-godišnjakinju i maloljetnicu da su se dogovorile kako će usmrtiti trogodišnje dijete, što su i učinile 23. svibnja u večernjim satima, u stanu u Ulici Akvilejski prilaz u Puli. Nakon što su usmrtile dijete, prenijele su ga u uvalu Mandrač, a potom je 32-godišnjakinja, u namjeri otežavanja daljnjeg policijskog postupanja, 24. svibnja oko 00.30 sati, pristupila u policijsku postaju i lažno prijavila nestanak djeteta.

Za sudjelovanje u počinjenju kaznenog djela tereti se i 29-godišnjaka, kojeg se sumnjiči da je znao da su 32-godišnjakinja i maloljetnica usmrtile dijete, no to nije prijavio, već je zajedno s njima dogovarao način prikrivanja kaznenog djela, odnosno odlazak na policiju i prijavljivanje nestanka djeteta.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, Chiara Rojnić je navodno sinčića usmrtila jer se željela riješiti djeteta, a kako neslužbeno doznaje taj list, imala je plan otputovati i u Makedoniju pa joj je dječak smetao. Dječakov otac u zatvoru je u Bosni i Hercegovini.

Kako se saznaje iz neslužbenih izvora, Chiara i maloljetnica tvrdile su cijelo vrijeme jučer na ispitivanju u policiji da su polusestre, međutim na kraju su priznale da nisu u srodstvu. Navodno su se družile, piše Jutarnji list, čiji članak u cijelosti pročitajte ovdje.

Također, navodno su Centru za socijalnu skrb Chiara i njeno dijete bili poznati, ali ne znamo je li tu riječ bilo o zanemarivanju djeteta ili o traženju socijalne pomoći. Susjedi su čuli da se nešto čudno događa u Chiarinu stanu, ali nitko nije htio ništa prijavljivati jer se nisu htjeli miješati u obiteljske odnose. Chiara je u tom susjedstvu boravila, čuli smo od susjeda, u zadnjih mjesec dana, ne dulje, piše Jutarnji list.

- Da smo znali da je Chiara zlostavljala dijete, svakako bismo to bili prijavili, ali tko zna što se događa unutar nečija dva zida. Jedino što smo čuli jest to da je dijete stalno plakalo, a toliko je plakalo da je gospođa u stanu ispod nje skoro zvala policiju da vidi što se događa. Ali odustala je od toga. Jednom je jedna susjeda tom djetetu kupila igračku, a on ju je nakon toga uhvatio za nogu i nije je htio pustiti - pričaju nam potreseni susjedi, donosi Jutarnji list.

Najnovije vijesti