kultni vinar

Giorgio Clai: Bolje da mi ne vole vino, nego da ga ne prepoznaju

0
Giorgio Clai (foto: Jutarnji list)
Giorgio Clai (foto: Jutarnji list)

Kultni istarski vinar Giorgio Clai udružio se s novim partnerima Ivanom i Krešimirom Penavićem, poznatim filantropom i kolekcionarom vrijednih umjetničkih slika! Anthony Hopkins? Da, dolazi, pa on ovdje ima kuću - odgovara i ne trepnuvši Giorgio Clai i smješkajući se pokazuje prstom u smjeru susjednog brda. Sir Anthony Hopkins, slavni oskarovac, kupio je još 2011. godine veliku kuću nedaleko od istarskog sela Krasica, a legenda kaže da se htio doseliti što bliže svom omiljenom vinaru, piše Jutarnji list.

Stoga ne čudi što smo provjerili je li glumac, kojeg između ostalih uloga pamtimo po onoj Hannibala Lectera, doista uživao u Claijevim vinima. Poznati velški glumac nije, naravno, jedini ljubitelj vina Giorgia Claija, kultnoga istarskog vinara čija se vina ili bezuvjetno obožavaju ili, doduše rjeđe, izbjegavaju. - Bolje da mi ne vole vino nego da ga ne prepoznaju - kaže Clai, koji ne krije ambiciju da radi najbolju istarsku malvaziju i najbolji refošk na svijetu.

Clai izuzetno mnogo drži do prepoznatljivosti vina, za što je po njemu presudan terroir i maksimalno izbjegavanje “kemije” u vinogradu i podrumu. Etikete kao što su Brombonero, Sv. Jakov, Ottocento bijeli i Ottocento crni, Tasel i Claijev Pjenušac itekako su prepoznate ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu. Vodi nas to i do novih Claijevih susjeda, braće Krešimira i Ivana Penavića, s kojima je Giorgio nedavno ušao u partnerstvo. Ivan je kirurg u KBC-u Sestre milosrdnice, a Krešimir matematičar koji živi u New Yorku, a od 1993. godine radi za jedan od najuspješnijih investicijskih fondova u svijetu, Renaissance Technologies LLC, donosi Jutarnji list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa