Kaldirski plac

Dođite po voće u Kaldir, centar istarskog voćarstva

0
Više od 60 posto voćaka koje se distribuiraju u Istri dolazi upravo iz Kaldira
Više od 60 posto voćaka koje se distribuiraju u Istri dolazi upravo iz Kaldira

Kaldir u neposrednoj blizini Motovuna je najpoznatije mjesto u Istri što se voćarstva tiče. Tamo se uzgajaju razne sorte voća, točnije više od 60 posto voćaka koje se distribuiraju u Istri dolazi upravo iz Kaldira. Upravo tom namjerom povela se mlada Udruga Kaldir koja je još u osnivanju, a čiji su ciljevi i ambicije veliki - upravo kao što to krasi vrijedne ljude iz tog kraja.

Tako se 28. svibnja po prvi puta organizira Kaldirski plac gdje će se moći direktno od OPG-ova kupiti svježe i trenutno aktualno voće po promotivnim cijenama. Plac će se održavati ispred škole u Kaldiru i to od 11 do 16 sati, a u slučaju kiše seli u školu.

Ovu nedjelju su tako u ponudi trešnje i jagode, a pronaći će se i koja voćna prerađevina, ali u prvom planu su svježe voćke kojih u vrijeme održavanja Fešte od fruti u listopadu nema u tolikoj mjeri. Želja mladih i ambicioznih pokretača nove Udruge je održavanje placa svaka dva tjedna. Pozivamo Vas svih u nedjelju da dođete po svježe voće u Kaldir. Cijeloj ideji pomoć i podrška su Općina Motovun i Turistička zajednica Općine Motovun.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa