Vodnjanu dodijeljena Plava zastava za plaže u Peroju i Barbarigi

0
Klaudio Vitasović, na slici lijevo, preuzima Plavu zastavu
Klaudio Vitasović, na slici lijevo, preuzima Plavu zastavu

Na državnoj svečanosti “Plava zastava” održanoj 19. svibnja u šibenskoj Marini Mandalina gradonačelniku Vodnjana Klaudiu Vitasoviću svečano je uručena Plava zastava za plaže Peroj i Barbariga.

Tom je prigodom gradonačelnik Vitasović zahvalio Udruzi Lijepa Naša na prijedlogu koji je dostavila pred Međunarodni ocjenjivački sud za Plavu zastavu, a kojim je Grad Vodnjan kandidirao svoje plaže u Peroju i Barbarigi.

Vitasović je u svom govoru naglasio kako je Grad Vodnjan ovom nagradom dobio visoko priznanje Međunarodne zajednice za uložena sredstva i trud u projekt uređenja svojih plaža te je istaknuo kako će plaže Peroj i Barbariga sigurno biti odlični promotori programa Plave zastave tijekom nadolazeće turističke sezone.

“Grad Vodnjan je ovom nagradom dobio dodatni poticaj za nastavak ulaganja u razvoj turističke infrastrukture te uređenje novih plaža. Veseli me što  Vodnjan postaje sve važnija turistička destinacija te što se sve veći broj građana našega Grada bavi turizmom i ulaže u otvaranje novih smještajnih kapaciteta. Na području Grada je lani ostvareno, rekordnih, više od 500 tisuća noćenja i ovom se prigodom zahvaljujem svim turističkim djelatnicima, iznajmljivačima turističkih kapaciteta, ugostiteljima te svima koji se bave turizmom jer je to zajednički rezultat Grada i vrijednih građana”, zaključio je Vitasović,

Međunarodni program Plava zastava na području Republike Hrvatske provodi Udruga Lijepa Naša, a ove godine obilježava 20-tu obljetnicu postojanja u Hrvatskoj i 30-tu obljetnicu u svijetu na razini FEE, te su stoga na današnjoj svečanosti pojedinim plažama i marinama uručene i nagrade za vjernost programu Plava zastava.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa