na komuneli

Otvoren prvi park za kućne ljubimce u Umagu

0
S otvorenja parka za kućne ljubimce u Umagu
S otvorenja parka za kućne ljubimce u Umagu

Dana 19. svibnja službeno je otvoren novouređeni park za kućne ljubimce u Mjesnom odboru Komunela, prvi takve vrste u Umagu. Otvaranju parka na travnatoj površini od gotovo 1.500 m2 nazočili su gradonačelnik Vili Bassanese, zamjenik Mauro Jurman, predsjednik MO Kumunela Cvetko Jovanović te građani koji su s oduševljenjem pozdravili novi umaški projekt.

„Osluškujući potrebe i želje naših sugrađana koji imaju kućne ljubimce, odlučili smo pokrenuti uređenje ograđenog prostora prvenstveno za istrčavanje pasa. Vlasnici i ljubitelji životinja znaju koliko će ovaj novi sadržaj pridonijeti sreći i slobodi njihovih kućnih ljubimaca. Park je prostran, ograđen te udaljen od sadržaja za djecu, tako da svatko može uživati u slobodi i bez straha.“ naglasio je Bassanese te službeno „otvorio“ novi sadržaj u našem gradu.

Park je opremljen koševima za smeće i klupicama, a u drugoj će se fazi projekta postaviti sprave za rekreaciju gdje će vlasnici moći  u potpunoj slobodi i sigurnosti svoje ljubimce trenirati i istrčavati, a bit će to mjesto socijalizacije i upoznavanja, kako ljubimca, tako i njihovih vlasnika.

Vođeni činjenicom da je pas jedan od najboljih čovjekovih prijatelja i da ljudi svojim ljubimcima žele priuštiti sve ono najbolje, Grad Umag sustavno razmišlja i o novim sadržajima za četveronožne ljubimce te je u fazi pripreme i prva gradska plaža za pse gdje će se isti moći osvježiti i uživati u radostima kupanja u moru.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa