OŠ Ivo Lola Ribar

Svečano otvoreni novouređeno rukometno i dječje igralište

0
Tulio Demetlika i Miro Alilović s nogometnim ekipama OŠ "Ivo Lola Ribar"
Tulio Demetlika i Miro Alilović s nogometnim ekipama OŠ "Ivo Lola Ribar"

U dvorištu Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ 18. svibnja svečano su otvoreni novouređeno rukometno i dječje igralište. Uz učenike i djelatnike škole svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Tulio Demetlika, njegova zamjenica Eni Modrušan, ravnatelj škole Miro Alilović, direktor operacija destinacija Rabac i Krk Valamar Rivijere Sandi Sinožić  te viša savjetnica za kulturu, informiranje i odnose s javnošću Grada Labina Loredana Ružić Modrušan, koja je vodila program.

Na postojećem rukometnom igralištu postavljena je gumena multinamjenska sportska podna obloga prigodna za sportove kao što je mali nogomet i rukomet. Uz to će biti uređeni golovi  i novi ulaz na igralište. Investiciju vrijednu 200 tisuća kuna snosi Grad Labin. Grad je investirao i 50 tisuća kuna u dječje igralište, u čemu mu se Valamar pridružio s još sto tisuća kuna, pa je tako uređeno igralište s urbanom opremom i spravama za vježbanje na otvorenom, namijenjen i osobama s invaliditetom.  

„Sretni smo što smo danas dobili dva vrijedna prostora unutar našeg dvorišta. Zahvaljujem Valamaru koji je prepoznao potrebe škole i uložio sredstva. Hvala također svim ostalim gospodarskim subjektima koji nam mogu pomoći na ovaj način, koji je najbolji da mladima stvorimo uvjete za ostanak u gradu. Na poseban način zahvaljujem  Gradu Labinu nakon sedamnaest godina korektne dvosmjerne surednje. Naporavili smo puno na nivou ne samo jedne, nego obje škole u gradu“, kazao je Alilović.  

„Labin je danas dobio još jedno moderno uređeno dječje i rukometno igralište, koje će brojnoj djeci omogućiti siguran prostor za igru i druženje te potaknuti razvoj njihovih socijalnih vještina. Posebna vrijednost ovog igrališta je to što su sadržaji prilagođeni i osobama s invaliditeom kako bi u igri i rekreaciji zajedno mogla uživati sva djeca i mladi“, istaknuo je Demetlika.

„Drago mi je što je donacija Valamar Rivijere u okviru našeg krovnog programa „Veliko srce Valamara“  pomogla u realizaciji ovog vrijednog projekta. Vjerujemo da će ovo dječje igralište donijeti puno radosti svoj djeci te unaprijediti kvalitetu života u široj lokalnoj zajednici“, izjavio je Sinožić.

Valamar Riviera u okviru svojih devet krovnih programa na godišnoj razini ulaže minimalno 2,5 posto prihoda u društveno odgovorno poslovanje. Program „Veliko srce Valamar“ predstavlja okvir za humanitarne inicijative i projekte namijenjene potrebitima.  

U učeničkom programu svečanosti najprije su nastupile male Labinske mažoretkinje, čija je koreografija popraćena s posebnim simpatijama. Nakon toga su nastupili harmonikaši, polaznici Osnovne umjetničke škole Matka Brajše Rašana, Noemi Juričić i Petar Vorano. Nedavno su vratili s državnog natjecanja u Daruvaru gdje su osvojili prve nagrade, a publiku su i ovom prigodom oduševili sjajnim izvedbama: Juričić Kononenovih „Crvenih čizmica“, a Vorano Derbenkovom „Rock toccatom“.  Nakon recitacije Elin Franković na labinskoj cakavici slijedila je prijateljska utakmica učenika u kojoj je početni udarca sa sredine terena izveo Demetlika dodavši loptu Aliloviću. (Tekst i foto: Robi Selan

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa