Nastavljaju se ulaganja u poduzetničku zonu Ungarija u Umagu

0
Radovi u zoni Ungarija
Radovi u zoni Ungarija

U cilju stvaranja daljnjih uvjeta za razvoj gospodarstva Grada Umaga, nastavlja se s radovima izgradnje infrastrukture u poduzetničkoj zoni Ungarija. Ovo je jedna od faza već započetih ulaganja u ovu zonu, a konačni je cilj razvoj cijele zone Ungarija te osiguranje novih 17 parcela za gospodarstvenike.

Zona Ungarija je još 2013. godine proširena za oko 20 hektara koje je Grad Umag od države kupio za oko 2,4 milijuna kuna, čime je Grad Umag postao vlasnik cijele zone. Za uređenje nove poduzetničke zone Ungarija konstantno se ulaže u izgradnju prometnica, elektrifikaciju, izgradnju kanalizacije, sustava oborinskih voda, izgradnju vodovodne mreže i javnu rasvjetu te plinofikaciju. Ungarija je prva gospodarska zona u Istri u koju je doveden plin, čime se  direktno utjecalo na smanjenje ulaznih troškova, a time i na manju konačnu cijenu proizvoda, što neposredno utječe na konkurentnost proizvoda na tržištu. Plinofikacija, koja danas obuhvaća cijelo područje Grada Umaga, sama je po sebi iznimno veliki i važan projekt koji se događa jednom u povijesti grada.

S dugogodišnjim projektom investiranja u poduzetničku zonu Ungarija nastavlja se i u ovom periodu. Radovi obuhvaćaju pripremne radove, zemljane radove te nosivi sloj kolničke konstrukcije na kolničkim i kolno-pješačkim površinama na području poduzetničke zone Ungarija i Ungarija-istok, u ukupnoj dužini od oko 2,6 km. Cesta je već probijena te su temelji spremni za početak navedene investicije, za koju je osigurano 4,7 mil kn.

Kontinuiranim investicijama u poduzetničku zonu Ungarija, želja je osigurati dugoročne uvjete za razvoj obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva, kao jednog od najvažnijih i najstabilnijih segmenata razvoja gospodarstva općenito. Rezultat svega svakako je utjecaj na dugoročno smanjivanje nezaposlenosti, obzirom na otvaranje novih radnih mjesta. Osim navedenog, poduzetnička zona uvelike olakšava komunikaciju između poduzetnika te otvara mogućnost za udruživanjem poduzetnika u tzv. proizvodne klastere u cilju smanjenja troškova i povećanja konkurentnosti. Sve navedeno u konačnici uvelike utječe na ubrzani razvoj gospodarstva u Gradu Umagu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa