Sakupljaju 100 milijuna eura: Strane ulagače zanimaju dionice Arene

0
Park Plaza Verudela (foto: Poslovni dnevnik)
Park Plaza Verudela (foto: Poslovni dnevnik)

Velik broj stranih ulagača pokazao je interes za kupnju dionica turističke kompanije Arena Hospitality Group, u postupku međunarodne ponude dionica otvorenom početkom ovog tjedna, piše Poslovni dnevnik.

U upravi kompanije stoga su vrlo optimistični ishodom prikupljanja željenih 100 milijuna eura u procesu koji se prvi put provodi u hrvatskom turizmu. Ponuda dionica predstavljena je u utorak ulagačima u Zagrebu, a za danas je predviđen niz sastanaka s 24 predstavnika različitih međunarodnih investicijskih fondova u Londonu, otkrio je na konferenciji za novinare u srijedu Boris Ivesha, predsjednik upravnog odbora Arene, donosi Poslovni dnevnik.

"Naišli smo na sjajan odaziv investitora, kojima je u ovom trenutku na raspolaganju mnogo novca, i žele ga uložiti u dobre projekte. Očekivali smo snažan interes domaćih ulagača i mirovinaca, no ovako sjajan odaziv stranih ulagača i nas je pomalo iznenadio. Jasno je da hrvatski turizam postaje sve zanimljiviji na međunarodnom tržištu, što se poklopilo i s padom konkurentnosti destinacija sa smanjenom stopom sigurnosti", pojašnjava Ivesha.

Atraktivnost Arene proizlazi doduše i iz činjenice da se, iako je sjedište u Puli, radi o regionalnom turističkom brendu koji je odradio niz koraka uoči ovog procesa prikupljanja novca. Arenaturist koji je u ožujku promijenio ime u Arena Hospotality Group, od lani je u većinskom vlasništvu nizozemske PPHE Hotel Grupe, a unos većinskog udjela Sugarhill Grupi u Arenu krajem godine kompaniji je donijelo prava upravljanja nad osam hotela pod brendovima Park Plaza i art'otel, uključujući četiri hotela u Berlinu, piše Poslovni dnevnik.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa