IDS Kaštelir-Labinci:

Enio Jugovac: Nastavljamo graditi našu općinu!

0
Lista IDS-a Kaštelir-Labinci
Lista IDS-a Kaštelir-Labinci

„Gospodarski razvoj, uređena komunalna infrastruktura, socijalni program, privlačenje sredstava iz EU fondova i briga za najmlađe temelji su programa IDS-a Kaštelir-Labinci za nadolazeće razdoblje, čime smo postavili okvir djelovanja te definirali smjer i brzinu razvoja naše općine“, istaknuto je na predstavljanju programa ove liste za vijeće i Enija Jugovca kao nositelja i kandidata za općinskog načelnika.

- Kao kandidat IDS-a za načelnika Općine Kaštelir-Labinci, a nakon dosadašnjih ostvarenih brojnih projekata i programa, želim u sljedećem mandatu prvenstveno realizirati  izgradnju novog dječjeg vrtića s jaslicama za koji već postoji osigurano zemljište, istaknuo je Jugovac.

- U narednom mandatnom razdoblju, namjera nam je i dalje stanovnicima općine osigurati uvjete za što bolji i kvalitetniji život, vodeći računa o potrebama od najmlađih pa sve do osoba treće životne dobi. Iz dosadašnjeg iskustva vidljivo je da financiranje osnovnog školstva iz sadašnjih izvora nije dostatno za kvalitetno, informacijsko, obrazovanje primjereno današnjici, te ću predložiti sufinanciranje tih potreba iz općinskog proračuna. Također, nastavit ćemo sa sufinanciranjem produženog boravka učenika područne škole Kaštelir i povećanjem broja dosadašnjih 7 učeničkih i studentskih stipendija.

Jugovac ističe i kako će nastaviti s ulaganjem i opremanjem u komunalnoj infrastrukturi, kao što su kraće dionice kanalizacijskih kolektora koje nisu bile obuhvaćene prijašnjom izgradnjom. Asfaltirat će i izgraditi javnu rasvjetu u novoizgrađenim dijelovima naselja, rekonstruirati i izgraditi središta (trgove) u Kašteliru i Labincima, izgraditi novo dječje igralište, nastaviti ulaganje u proširenju infrastrukture u Poslovnoj zoni Labinci i dr. Kako je realizacija svih planiranih projekata u općini limitirana skromnim financijskim mogućnostima, sredstva će, kako ističe, kao i do sada zatražiti prvenstveno iz dostupnih programa EU. Također, radit će na stvaranju uvjeta za povezivanje lokalnih poljoprivrednih proizvođača sa sve većim brojem turista.

- Nastavljamo učinkovito voditi lokalnu samoupravu, njegovati multikulturalnost i nacionalne manjine, uživamo potporu Zajednice Talijana. Svjedoci smo da su opseg i složenost poslova sve dinamičniji, da su očekivanja mještana opravdano sve veća. IDS Općine Kaštelir-Labinci razvojem kompetencija, te sa mnom na čelu lokalne samouprave, uspijeva biti u doslovnom smislu javni servis mještana - u njihovoj službi i njihovom interesu. Bogatstvo i blago naše općine čine mladi, udruge i sportski klubovi koji djeluju u njoj. Njihova brojnost, raznovrsnost sadržaja i interesa koje pokrivaju, omogućuju svakom mještaninu i mještanki da aktivno sudjeluju u radu ili uživa u rezultatima njihova rada, dodaje Jugovac.

- Kao nositelj kandidacijske liste IDS-a za Općinsko vijeće Općine Kaštelir-Labinci, vjerujem da će nam birači iskazati povjerenje zbog dosadašnjih postignutih uspjeha, izvršenja programa i investicija. Našu listu čine mladi ljudi različitih struka, obrazovani i kompetentni, koji će savjesno i predano donositi odluke iz nadležnosti rada općinskog vijeća, te zajedno sa mnom i mojim zamjenikom Karlom Grepcom doprinijeti uspješnom nastavku razvoja Općine Kaštelir-Labinci, zaključuje IDS-ov kandidat za načelnika.

- Vrijeme pred nama je puno izazova, opravdanih očekivanja mještana općine, stoga iz IDS-a Kaštelir-Labinci pozivaju na veći stupanj zajedništva, suradnje, nadmetanja u činjenju, u radu, te pozivaju sve mještane i mještanke da svi svoje potencijale usmjere u razvoj Općine. Zato u nedjelju 21. svibnja izađite na izbore i svoj glas dajte listi IDS Kaštelir-Labinci na čelu sa kandidatom za načelnika Eniom Jugovcem. Listu IDS-a čine: Enio Jugovac, Rozana Petrović, Ester Diklić, Roberto Bravar, Ivan Legović, Vili Kocijančić, Filip Šolar, Ivana Medica Ružić, Anđela Kocijančić, Mirela Gašparini i Đulijano Petrović.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa