Poreč gre naprid!

Peršurić: Izgradili smo jake temelje i zajedno gradimo dalje

0
Loris Peršurić, kandidat IDS-a za gradonačelnika Poreča
Loris Peršurić, kandidat IDS-a za gradonačelnika Poreča

„Poreč i IDS već su dugo prijatelji. Iznimno mi je drago što naši građani to prepoznaju, a mi ćemo, kao i do sad, dati svoj apsolutni maksimum da opravdamo njihovo povjerenje i Poreču damo novu snagu kako bi u narednim godinama bio još uspješniji“, kazala je 16. svibnja predsjednica Gradske podružnice IDS-a Poreč Sanja Oplanić na predizbornoj tribini IDS-a u Poreču, na kojoj su bili predstavljeni također svi kandidati za načelnike s područja Poreštine.

Kandidat IDS-a za gradonačelnika Poreča Loris Peršurić osvrnuo se na Poreč proteklih godina kazavši da je grad „doživio velike pozitivne promjene te zaokret razvoju i budućnosti, no još je puno posla pred nama. Nakon što sam kao zamjenik gradonačelnika radio na važnim projektima, želim preuzeti odgovornost na sebe i svoje dosadašnje znanje i iskustvo primijeniti u upravljanju našim gradom“, kazao je Peršurić te dodao: - Kuća se gradi od temelja, a mi smo u protekle četiri godine izgradili jake temelje – izgradili smo zaobilaznicu do kraja, rekonstruirali cestu D-75, izgradili više kilometara kanalizacije nego u protekla četiri desetljeća, gotovo 40 kilometara plinovoda, pet gradskih plaža, pet društvenih domova, gotovo 30 polivalentnih igrališta i to su samo glavni projekti u nizu realiziranih, istaknuo je Peršurić.

- Svoj rad u narednom mandatu temeljit ću na realizaciji pet ključnih ciljeva: zajedno ćemo dovršiti gradnju škole na Finidi i u Žbandaju te izgraditi vrtiće u Varvarima i Dračevcu, dovršit ćemo najveći EU projekt na ovim područjima i dovesti kanalizaciju u sva naša prigradska naselja, dovršit ćemo uređenje gradske rive i nastaviti s uređenjem Peškere, izgradit ćemo stanove za mlade obitelji i deficitarne kadrove, proširit ćemo dom za starije i nemoćne te konstantno ulagati u visok zdravstveni, socijalni i komunalni standard, naveo je Peršurić prioritete za sljedeće četiri godine i potom predstavio kandidate IDS-a za listu za Gradsko vijeće i kandidate za zamjenike gradonačelnika Sanju Oplanić i Elia Štifanića te iz redova talijanske manjine Nadiju Štifanić Dobrilović.

- Smatram da je vrijeme da Poreč dobije novu snagu, nove ideje i viziju kojom ćemo zajedno graditi dalje naš grad. Poreč gre naprid, a naša je misija da to omogućimo, zaključio je kandidat IDS-a za gradonačelnika Poreča Loris Peršurić. Kandidat za Istarskog župana Valter Flego istaknuo je da „Istra danas ima preko tri tisuće novih radnih mjesta u odnosu na prije četiri godine, 2,4 milijarde kuna ukupnih investicija u Grad Poreč u javnom i privatnom sektoru te 10 milijardi investicija u Istru, 25,4 posto veći BDP u odnosu na ostatak Hrvatske i veći izvoz od uvoza – to je samo dio konkretnih pokazatelja da Istra kao najrazvijenija regija u zemlji itekako radi!“.

- U narednim godinama želimo na principima multikulturalnosti, multietničnosti, rodne i vjerske ravnopravnosti te antifašizma nastaviti graditi naš uspješni istarski put. Grad Poreč, županija i svi ostali gradovi i općine gradit će dalje kako bismo bili još bolji i uspješniji, zaključio je Flego. Na kraju, predsjednik IDS-a i kandidat za gradonačelnika Pule Boris Miletić čestitao je „svim kandidatima koji tako predano rade na dobrobit Istrijanki i Istrijana i žele raditi i dalje te svima koji se zajedno s IDS-om bore za Istru“.

- Naši ljudi vrijedno rade i po nekoliko poslova i prvenstveno zbog njih Istra je danas najrazvijenija županija. Oni koji delaju, ti i stvaraju! Dok se Istrijani drže skupa i dok god naša Istra bude jedinstvena, gradit ćemo dalje ovu uspješnu istarsku priču, zaključio je Miletić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa