Počela obnova prostorija za prvi umaški poduzetnički inkubator

0
Valdi Buršić i Vili Bassanese u obilasku radova
Valdi Buršić i Vili Bassanese u obilasku radova

Nedavno je započela rekonstrukcija prostora u Društvenom domu u Juricanima s namjenom poticanja novih tehnologija i djelatnosti. Prvi će umaški poduzetnički inkubator predstavljati mjesto s kojeg će se start-up poduzeća „lansirati“ na gospodarsko tržište. Dio je to procesa razvoja gospodarstva u Gradu Umagu, a koji za cilj ima poticati mlade perspektivne poduzetnike na području tog grada.

Prostorije će biti povezane sa sanitarnim čvorom, a radovi obuhvaćaju kompletnu rekonstrukciju elektroinstalacija, novu ugradbenu rasvjetu, klimatizaciju prostora, gipsanu oblogu stropa, podne obloge od keramičkih pločica te novu PVC stolariju. Realizacija navedenih radova planirana je za kraj ljeta 2017. godine kad će naši poduzetnici moći krenuti u nove poduzetničke izazove.

Poduzetnički inkubator dio je poduzetničke potporne infrastrukture, a funkcionira kao poseban oblik potpore kojom se olakšava poslovanje poduzetnicima početnicima u prvim godinama poslovanja, i to kroz sufinanciranje najma poslovnog prostora. Tako će Grad Umag u cilju poticanja start-up poduzeća, nuditi subvencionirane cijene najma ovog prostora. Prvih će godinu dana najam poduzetničkog inkubatora u Juricanima biti besplatan, narednih godinu dana start-up-ovi će imat 75% popusta na mjesečni najam, treću godinu 50% popusta, a posljednju, četvrtu godinu korištenja, plaćat će 25% nižu cijenu.

Osnovna je svrha stvaranja poduzetničkog inkubatora, ponuditi prostor u kojem će ambiciozni poduzetnici razvijati svoje ideje te otvarati im vrata ka lakšem putu početne faze svojeg poslovanja. Istraživanja pokazuju kako poduzetnici koji pokreću svoje poduzeće u sklopu poduzetničkog inkubatora, imaju i do deset puta veće šanse za preživljavanje, za razliku od poduzeća koja se pokreću izvan njega.

U obilasku radova, gradonačelnik Vili Bassanese te pročelnik UO-a za komunalni sustav Valdi Buršić, izrazili su zadovoljstvo radovima koji su u tijeku. „Riječ je o iznimno značajnom projektu za razvoj „mladih poduzetnika“ koji u konačnici predstavljaju važne karike u postizanju sigurne i zdrave budućnosti naše zajednice.“ naglasio je gradonačelnik.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa