Zbog mahnitog Brnosa suspendirana dva policajca

0
Privođenje Danijela Brnosa (foto: PU istarska)
Privođenje Danijela Brnosa (foto: PU istarska)

Zbog propusta u istrazi slučaja Danijela Brnosa (30) iz Vodnjana osumnjičenog za niz ozbiljnih kaznenih djela, od pokušaja ubojstva do prijetnji, suspendirana su dvojica kriminalističkih službenika Policijske postaje Poreč, javlja 24sata. Nataša Vitasović iz istarske policije za 24sata kaže da je načelnik PU istarske 11. svibnja 2017. donio rješenja kojima je, radi teže povrede službene dužnosti opisanih u Zakonu o policiji, iz službe udaljio dvojicu policijskih službenika Policijske postaje Poreč.

- Glavni ravnatelj policije naložio je izvanredni nadzor nad postupanjem PU istarske po zaprimljenim prijavama 19-godišnjakinje protiv osumnjičenog  zbog upućenih prijetnji. Nadzorom je utvrđena sumnja da dvojica policijskih službenika Policijske postaje Poreč nisu poduzela sve potrebne radnje s ciljem zaštite žrtve i pronalaska počinitelja - kaže Vitasović za 24sata.

Naime, Brnos je 7.svibnja oko 14 sati u Vrsari ispred hotela Pineta zbog ljubomore iz omanjeg revolvera pucao u svoju bivšu djevojku Martinu T. (20) iz okolice Poreča i radnog kolegu joj Roberta C. (24) iz Bala nakon čega je netragom nestao. Naoružani bjegunac je sijući strah diljem Istre opsežnoj policijskoj potjeri izmicao punih šest dana. Uhićen je u petak poslijepodne u Vodnjanu, niti 200 metara od majčina stana u kojem je živio. Skrivao ga je prijatelj koji je zbog toga „zaradio“ kaznenu prijavu, piše 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa