nekretnine hzmo-a

Zavod traži nekog da mu iznajmljuje apartmane u Puli i Červar Portu

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Naoko dobru priliku ovih dana nudi Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje - zakup njihovih 12 apartmana u Novalji, Selcu, Puli, Lovranu i Červar-Poratu na tri mjeseca uz početnu mjesečnu cijenu od 9300 kuna. Nekretnine su uglavnom dvokrevetne, u prosjeku od 25 kvadrata. Natječaj je otvoren prije tjedan dana i traje do konca ovog tjedna, piše Poslovni dnevnik.

To je, međutim, već drugi pokušaj HZMO-a da pronađe zakupca koji će tijekom ove godine obavljati posao iznajmljivanja njegovih nekretnina u atraktivnim turističkim destinacijama. Unatoč relativno povoljnoj cijeni zakupa interes za ovaj posao izostaje, a razlog tome je očito uvjet da pravo na prvenstvo u najmu imaju zaposlenici Zavoda, a kojima se zakupac obvezuje smještaj naplaćivati po 50 posto nižoj cijeni od tržišne.

Tek ako nema interesa zaposlenika, apartmani se mogu nuditi redovnim turistima. HZMO ukupno ima 2600 zaposlenih, no na upit koliko njih koristi mogućnost ljetovanja u apartmanima kažu kako ne raspolažu informacijom o točnom broju. Međutim, ističu da su proteklih sezona gotovo u cijelosti apartmani bili popunjeni njihovim radnicima, pa, kažu, slobodnih termina u kojima bi zakupnik mogao pružati usluge smještaja trećim osobama po tržišnoj cijeni gotovo i nije bilo. Osim obveze prioritetnog najma zaposlenicima, zakupac mora osigurati i režijske i troškove održavanja, piše Poslovni dnevnik.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa