daglas koraca

Umag će 2021. godine biti moderan, perspektivan i uspješan grad

0
Lista umaškog IDS-a
Lista umaškog IDS-a

„Nudimo konkretne, realne, provedive projekte kojima ćemo riješiti probleme koji muče građane Umaga. Gradu Umagu potrebne su promjene i nova forza koja će ubrzati razvoj, a siguran sam da svojim znanjem, iskustvom i energijom, u suradnji sa svojim timom to mogu i postići. Umag 2021. godine bit će moderan, perspektivan i uspješan grad okrenut prema budućnosti i napretku“, istaknuo je Daglas Koraca, kandidat IDS-a za gradonačelnika Umaga na konferenciji za medije 16. svibnja predstavljajući svoj predizborni program "Ambicije za Umag" i kandidate za zamjenike gradonačelnika Sunitu Prodan-Benolić i Robertu Lakošeljac.

- Otvorena i transparentna gradska uprava, otvaranje novih radnih mjesta izgradnjom poslovne zone i poduzetničkog inkubatora, uređenje starogradske jezgre i izgradnja nove srednje škole te izgradnja infrastrukture u prigradskim naseljima su pet ključnih projekata na kojima ćemo temeljiti svoj rad do 2021. godine,  naglasio je Koraca predstavivši okosnicu svoje predizborne platforme prema sljedećim područjima.

- Kao prvo, otvorit ćemo vrata gradske uprave i uvesti "Dan za građane", bit ćemo dostupni ljudima, a gradska uprava će postati servis građanima. Stvorit ćemo najtransparentniju gradsku upravu u Hrvatskoj tako što će se svaki građanin moći informirati o svim aktima na web stranicama grada, organizirat ćemo javne tribine i e-konzultacije, a u gradsku upravu uvest ćemo službenike za određena gospodarska područja kojima će se građani moći obratiti za savjete i pitanja.

- Kao drugo, razvijat ćemo gospodarstvo kako bi otvorili nova radna mjesta. Izgradit ćemo poslovnu zonu da bi privukli investitore te ćemo izgraditi poduzetnički inkubator. Poticat ćemo zapošljavanje i samozapošljavanje u vidu bespovratnih potpora i subvencija, uredit ćemo gradske plaže i drugu turističku infrastrukturu, a najam javnih gradskih površina ponovo će se vršiti od 1. svibnja do 30. rujna.

- Kao treće, uredit ćemo gradsku infrastrukturu tako što ćemo obnoviti tržnicu i starogradsku jezgru te omogućiti rješavanje vlasničkih odnosa u tom dijelu grada, modernizirat ćemo luku za potrebe profesionalnih ribara i sportskih ribolovaca te u nju vratiti jahte, ulagat ćemo i u infrastrukturu u naseljima izvan grada, a gradske plakatne površine dat ćemo u najam na tržište te novac od prihoda usmjeriti udrugama u gradu.

- Kao četvrto, izgradit ćemo novu i modernu srednju školu, a obrazovne programe ćemo prilagoditi stvarnim potrebama na tržištu rada. Uz to, u sve obrazovne ustanove ćemo implementirati suvremenu tehnologiju, a otvorit ćemo i jaslice za djecu od 6 mjeseci do godinu dana starosti.

- Kao peto, osigurat ćemo širokopojasni brzi internet u cijelom gradu te besplatne WiFi punktove, gradit ćemo POS stanove po znatno pristupačnijim cijenama no što su sada, osigurat ćemo kućnu skrb za potrebite građane te povećati davanja iz socijalnog programa prema potrebitima.

Nakon predstavljanja programa, Koraca je predstavio i svoje zamjenice Sunitu Prodan-Benolić i Robertu Lakošeljac te cjelokupnu listu za Gradsko vijeće. Imena kandidata za listu za Gradsko vijeće su: Daglas Koraca, Sunita Prodan Benolić, Dario Makovac, Denis Muminović, Slaven Paić, Goran Miljuš, Gabrijela Đukes Bašić, Fabrizio Korenika, Romano Altin, Livijano Kocijančić, Roberta Lakošeljac, Roberta Grassi Bartolić, Anja Žužić, Eduard Bosnić, Danijela Koruc, Maura Miloš i Edvin Demark.

- Pred nama je velik posao i jasni ciljevi koje namjeravamo ispuniti u naredne četiri godine, i mi ćemo to ostvariti jer želimo da se naš Umag razvija i raste. Čast mi je danas stajati uz svoj tim te kraj sebe imati osobe na koje se možemo osloniti i ja i svi građani Umaga, zaključio je Koraca.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa