Svečano otvorena pomoćna sportska dvorana

0
Prezentacija mini rukometa na otvaranju pomoćne sportske dvorane
Prezentacija mini rukometa na otvaranju pomoćne sportske dvorane

U organizaciji Grada Labina i Srednje škole Mate Blažine, koja je ovom prilikom obilježila svoj 70. rođendan, 15. svibnja svečano je otvorena pomoćna školska sportska dvorana. Među brojnom publikom nalazili su se gradonačelnik i saborski zastupnik Tulio Demetlika, njegovi kolege Boris Miletić i Giovanni Sponza, istarski župan Valter Flego, predstojnik Agencije za odgoj i obrazovanje Oleg Đaković, predsjednik Sportske zajednice Istarske županije Mladen Pavićević, pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač te ravnatelj Srednje škole Čedomir Ružić.

„Izgradnjom ove nove školsko-sportske dvorane osiguravamo novu, višu razinu kvalitete rada srednjoškolcima, ali i brojnim sportskim udrugama Labina u čijem okruženju velik broj mladih kvalitetno provodi svoje slobodno vrijeme razvijajući zdravi, sportski duh. Podizanje kvalitete jamstvo je da ni danas, ni sutra ne smije doći do odljeva učenika, već da će se i dalje veliki broj učenika, ne samo iz Labina, nego i iz okolnih gradova opredijeliti za labinsku srednju školu. Na taj način, pored redovitog stipendiranja učenika i studenata, ulažemo u našu sadašnjost i budućnost – u mlade koji će za koju godinu kreativno pridonositi razvoju i promociji našeg Labina“, kazao je među ostalim gradonačelnik Demetlika u svom obraćanju okupljenima.

„Za obrazovanje je potreban i softver i hardver. Sofver, to su nastavnici i nastavni programi, a hardver  – evo ovo je dio tog hardvera! Zato, drage učiteljice i učitelji, dajte šansu učenicima da koriste ovu dvoranu, a vi, dragi učenici, nije važno tko pobijedi ili izgubi, važno je da živite sportskim životom“, poručio je Flego.

„U slavljeničkoj godini škola broji 476 učenika i 84 zaposlenih u programima gimnazije, elektrotehnike, ekonomije, ugostiteljstva i strojarstva. Svojim raznovrsnim školskim i strukovnim kurikulumom, bogatom ponudom izvannastavnih aktivnosti, raznovrsnim izbornim i fakultativnim programima, novim kurikuluma, školskim i međunarodnim projektima iz dana u dan povećava kvalitetu svoga rada tako da je respektirana u širem okruženju. Stvaramo i dalje povoljno ozračje za uspješno učenje, njegujemo dobre međuljudske odnose između nastavnika, učenika i roditelja“, rekao je ravnatelj Čedomir Ružić.

„Pratim rad srednjih škola i moram reći jednu istinu: Srednja škole Mate Blažine je izvrsna škola, i ona to već godinama dokazuje rezultatima na natjecanjima“, kazao je Đaković.

Na svečanosti otvorenja Rukometni klub Mladi Rudar i ŽRK Rudar prezentirali su mini rukomet, a nogometni klubovi Rudar, Iskra i Rabac mali nogomet. Također, svoje su sportove predstavili Košarkaški klub Rudar Labin i Odbojkaški klub Albona.

Srednja škola je iz svojih je bogatih aktivnosti za svečanost izabrala dva uratka i jedan projekt kojim se predstavila publici. „Dobrodošli – Welcome - Willkommen – Bnevenuti!“, naziv je video uratka na hrvatskom i tri strana jezika koji se uče u školi, a autorstvo potpisuju učenici Mateja Klapčić i Borna Fable. Drugi video uradak, nazvan „Tko je bio Mate Blažina“, djelo je učenika e-novina Point: Tea Rocca, Nine Savić i Ree Žigant pod mentorstvom nastavnice povijesti Sanje Gregorinić. „Nalazišta amfora na istočnoj obali Istre projekt je učenica Ree Žigant, Anđelike Licul, Miree Franković, Vanese Aničić i Elize Vickić pod mentorstvom Dijane Muškardin, a autorice pripadajućeg video uratka su Anamarija Šumberac, Viktorija Mikuljan, Emma Matošević i Ivana Knapić.

„Lijepu našu“ i „Krasna zemljo, Istro mila“ otpjevali su Zbor učenika Srednje škole Mate Blažine i zbor umjetničke škole Matka Brajše Rašana. Iz umjetničke škole nastupio je i Ansambl gitara sa skladbom „I feel fine“, a s pjevačem Rafaelom Santalezom izveo je „Hotel California“. Jona Ljuna, učenica srednje škole, izvela je „Why Don't YouCry“, a vokalna skupina XL „Himnu radosti" i „Oh, happy day“. Program je vodila Loredana Ružić Modrušan. Tijekom svečanosti i nakon nje u dvorištu škole organiziran je domjenak kojega su priredili kuhari i konobari srednje škole pod vodstvom nastavnika Dorijana Mohorovića i Nevija Gašparinija. (Tekst, foto i video: Robi Selan)

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa