premijer u istri

Plenković došao podržati svoju kandidatkinju za istarsku županicu

0
Monika Udovičić i Andrej Plenković ispred pazinskog Spomen doma
Monika Udovičić i Andrej Plenković ispred pazinskog Spomen doma

Premijer Andrej Plenković je 15. svibnja boravio u Istri, što je njegov drugi posjet otkako je postao prva osoba Vlade RH.

Plenković je došao dati podršku kandidatima na lokalnim izborima koji nam slijede u nedjelju. U prvom je redu došao podržati kandidatkinju za županicu Istarske županije, Moniku Udovičić.

Za Udovičić ovo nisu prvi izbori, prošle je godine bila kandidatkinja na listi za Hrvatski sabor te je premijer i tada došao u Istru kako bi podržao svoje kolege. Nakon uspješnih izbora Monika je kratko bila u Hrvatskom saboru gdje je suradnja s premijerom, ministrima i saborskim zastupnicima još više produbljena.

Od tada seže dobra suradnja Udovičić i Plenkovića te nije ni čudno da je upravo ona izabrana kao kandidatkinja za čelno mjesto Istarske županije. Iako joj se predbacivalo da je premlada, po svemu onome što smo vidjeli kroz ovu kampanju, pokazala je veću zrelost, odgovornost i želju nego neki njezini stariji kolege ili protukandidati. Monika Udovičić - primjer moderne političarke nove postideesovske Istre.

Plenković je za svoj posjet odabrao Pazin i Pulu. U Pazinu se kratko obratio okupljenima i održao konferenciju za medije. Podršku je dao kandidatu za gradonačelnika Pazina Ivanu Bubiću, koji je ujedno premijeru i suradnik u Vladi RH. Bubiću su ovo treći izbori za gradonačelnika Pazina, svake četiri godine izgledi su mu sve veći te je sada kao državni tajnik nadomak preuzimanju grada Pazina.

Nakon Pazina, Plenković se uputio prema Puli, gdje je ispred pulske Arene dočekan od strane HDZ-ovih članova predvođenima kandidatom za gradonačelnika Pule Mirkom Jurkićem.

„Prema onom što smo do sada vidjeli, HDZ se za ove izbore jako dobro priprema, a uz podršku Vlade za projekte u Istri moglo bi doći i do nekih pozitivnih pomaka na našem poluotoku. No, sačekat ćemo dan izbora 21. svibnja, kada će puno toga biti jasnije“, poručili su iz HDZ-a.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa