Nova forza za Buje

Vižintin: Razvoj turizma, gospodarstva i poljoprivrede naši su prioriteti

0
S tribine IDS-a u Bujama
S tribine IDS-a u Bujama

U Bujama je 13. svibnja održana predizborna tribina IDS-a na kojoj su se prisutnima predstavili kandidat za istarskog župana Valter Flego, kandidat za gradonačelnika Buja Fabrizio Vižintin i kandidati za Gradsko vijeće Buja.

Nositelj liste za Gradsko vijeće Rino Duniš na samom je početku istaknuo da će „s velikim zadovoljstvom, u tandemu s kandidatom IDS-a za gradonačelnika Buja Fabriziom Vižintinom, kolegama gradskim vijećnicima te u suradnji sa svim građankama i građanima Buja, u sljedeće četiri godine zajedno graditi dalje Buje i ravnomjerno razvijati cijelu Bujštinu“.

Kandidat IDS-a za gradonačelnika Buja Fabrizio Vižintin kazao je da „motivacija za vođenje grada proizlazi iz obnašanja dužnosti predsjednika Gradskog vijeća u protekla dva mandata i same politike IDS-a kojoj su prosperitet ljudi i dobrobit zajednice uvijek na prvom mjestu“. Vižintin je potom predstavio kandidate IDS-a za listu za Gradsko vijeće Buja, „Novu forzu za Buje“ te dodao:

- Zajedno smo spremni preuzeti potpunu odgovornost za vođenje našeg grada, želimo mu vratiti stari sjaj i dodatno ga razvijati jednim ubrzanim tempom, jer Buje za to imaju mogućnost i brojne neiskorištene potencijale.

Osvrnuo se i na konkretan program koji žele realizirati u naredne četiri godine: - Razvoj turizma, gospodarstva i poljoprivrede naši su prioriteti na kojima ćemo intenzivno raditi kako bismo podigli cjelokupni standard naše lokalne zajednice. Opremit ćemo novu industrijsku zonu potrebnom infrastrukturom i staviti što prije u funkciju potencijalnim investitorima te posebnim mjerama poticati obiteljska gospodarstva i obrte. Uredit ćemo Ulicu 1. Maja s kompletnom infrastrukturom i izgradit ćemo Vatrogasni dom za potrebe DVD Buje.

- Osim toga, naš je program usmjeren razvoju školskog i predškolskog odgoja jer kvalitetno znanje nema alternative, pa ćemo na tom polju rekonstruirati vrtiće te osnovnu i srednju školu u Bujama. U turizmu ćemo, između ostalog, aktivno jačati Turističku zajednicu grada koja je glavni generator turističkih ideja i projekata te izgraditi nove turističke kapacitete u turističkom naselju Kanegra. Poticat ćemo kulturne manifestacije i financijski ih pomagati te povećati izdvajanja Grada za sportske klubove i sportske udruge. Ulagat ćemo u zdravstvo i socijalnu skrb kako bismo značajno poboljšali uvjete rada u ambulantama i laboratoriju u Bujama i pomagati obiteljima slabijeg imovinskog stanja, izdvojio je Vižintin napomenuvši da će „u tandemu s kolegom Dunišem dati sve od sebe kako bi dodatno potaknuli sveopći rast na području Grada Buja“.

Na kraju, Vižintin je istaknuo da smo „ponosni na multinacionalnost i dvojezičnost, multikulturalnost, toleranciju i antifašizam kao temeljne vrijednosti našeg područja koje ćemo štititi i promicati, a kao budući gradonačelnik podržat ću i pomoći u ostvarenju svake dobre ideje i projekta dospjelih od strane naših građana, poslovnih subjekata, institucija i Udruga u cilju bržeg razvoja i poboljšanja kvalitete življenja u našem lijepom Gradu“.

Aktualni gradonačelnik Buja Edi Andreašić na sinoćnjoj je predizbornoj tribini podržao kandidata IDS-a te je istaknuo da je „Fabrizio Vižintin prava osoba koja će dati jednu novu forzu Bujama i dalje razvijati grad sukladno velikim mogućnostima koje ima“.

Kandidat za istarskog župana Valter Flego osvrnuo se na realizirane projekte u protekle četiri godine u Istri na području gospodarstva, obrazovanja, zdravlja, kulture te zaštite okoliša i održivog razvoja kazavši da „svi zajedno imamo puno pravo biti ponosni na učinjeno, ali još jako puno posla pred nama. No, imamo sve što nam treba kako bismo u naredne četiri godine bili još uspješniji i bolji – marljive i vrijedne Istrijanke i Istrijane, konkretne i provedive programe te ambiciozne, iskusne i radišne kandidate za gradonačelnike, načelnike i vijećnike. Zato sam siguran da ćemo za četiri godine na istom ovom mjestu ponovno slaviti velike uspjehe“, zaključio je Flego.

Na kraju, prisutnima se obratio predsjednik IDS-a i kandidat za gradonačelnika Pule Boris Miletić koji je istaknuo da „uvijek radimo iz srca, radimo ono što je najbolje za naše ljude i borimo se za Istru“.

- Mi nemamo nerealna obećanja, znamo što i koliko možemo, a možemo puno i to smo pokazali. No nećemo stati na tome, jer želimo biti uz bok najboljih u Europi. Imamo ljude koji su velik dio svog života odlučili staviti na raspolaganje za opće dobro i napredak svoje općine, grada, županije, i na tome im od srca hvala, kazao je Miletić te zaključio:

- Njegujemo zajedništvo, radimo timski i dogovaramo se, surađujemo svakodnevno i ponosimo se time. Jak IDS u Istri znači uvažavanje i poštivanje svih naših vrijednosti u cijeloj zemlji i realizaciju strateških projekata za još bolju Istru. Istra je danas mjesto stabilnosti, mira i napretka i želimo zajedno graditi dalje!

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa