Pazin ugostio Turneju radosti Sportskih igara mladih

0
Sportske igre mladih
Sportske igre mladih

Turneja radosti Sportskih igara mladih u srijedu, 10. svibnja održala se u Istarskoj županiji u gradu Pazinu. Nakon Slavonije, Pazin je postao središnje mjesto amaterskog sporta u Hrvatskoj. Turneju radosti ugostio je Pazin 10. svibnja na Trgu slobode s početkom u 11 sati. Gradonačelnik Pazina Renato Krulčić je zajedno s predstavnicom Sportskih igara mladih Moranom Begač i djecom Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin zapalio plamen Igara. Paljenjem plamena Igara označen je početak sportskih aktivnosti u Pazinu.

U obraćanju prilikom otvorenja gradonačelnik Krulčić je istakao kako je Pazin grad sporta koji je prepoznatljiva aktivnost u gradu. „Razvoj sportske kulture kao dio obrazovanja i kroz razvoj infrastrukture, ali i učenje djece na zdrav život, i njihova izgradnja kroz sport u zdrave i odgovorne ljude, vrlo su nam važni u Pazinu. Pazin će i dalje podržavati Igre kroz ovakve sportske aktivnosti i druženja.“

Nakon otvorenja uslijedila su natjecanja u graničaru i atletici - utrci na 60 metara. Pobjednici su se plasirali na Državnu završnicu Sportskih igara mladih koja će se održati u srpnju u Umagu. Ekipa ''Pantere“ pobjednik je neizvjesnog nadmetanja u finalu graničara za 2006. godište i mlađi, dok je u kategoriji 2008. godište i mlađi pobjedu odnijela ekipa „Ekipa 2'' i time su se plasirale na Državnu završnicu.

U velikoj utrci osnovnoškolaca na 60 metara u kategoriji 2006. godište i mlađi kod djevojčica prvoplasirana je Rita Dušman, dok je kod dječaka pobjedu odnio Vedran Dušić. U kategoriji 2008. godište i mlađi pobijedili su Klara Miljavac i Atilio Marečić. Turneja radosti svoj put nastavlja po Istarskoj županiji 18. svibnja u Puli.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa