Misterij kraj labina

Među pilićima se izleglo pače, a nitko u selu nema patke!

0
Marija Vidas i pilići sa svojim neobičnim gostom - pačićem
Marija Vidas i pilići sa svojim neobičnim gostom - pačićem

Dolazak pilića na svijet za Mariju Vidas iz Kraj Drage na Labinštini nije neka novost, jer ih na svom imanju uzgaja više od pola stoljeća. No, kad je u novom leglu, osim pilića, ugledala i malo pače, ostala je potpuno zbunjena. Događaj je svakako vrijedan pozornosti, jer kaže kako na svom imanju nikad nisu imali patke.

„U ovih par kuća koliko ih ima u ovom selu, znala bih da netko uzgaja patke. Polog, i to od naših jaja, sam stavila na Veliki petak i pilići su se izlegli točno na 21 dan“, priča Marija. Pojašnjava kako inkubacija kokošjih jaja traje 21 dan, a pačjih od 28 do 30 dana, međutim pačić se izlegao na 21 dan, kao da je pilić! Stoga je cijeli događaj za Mariju prava zagonetka.

„Ono što je sigurno je to da ova patka neće završiti u šugu. Pustit ću da doživi starost, koliko god to bilo“, rekla nam je Marija, koja na svom imanju ima više od 50 primjeraka peradi. Među njima se ističu japanske kokoške, koje su, kaže, donijeli iz Mađarske.

Izgledaju poput malih pudlica, jer im perje više liči na dlaku. Uz ove neobične kokice, Vidas uzgaja i puricu, koju smo ugledali uz novo leglo. A najnovija pridošlica koja se pojavila među pilićima postala je ujedno i prva patkica u ovom zaseoku, koji će po njenom misterioznom dolasku postati nadaleko poznat. (Tekst i foto: Divna Knežević)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa