siniša žulić:

Zajedno gradimo zdravu, razvojnu i sretnu budućnost Buzeta!

1
s buzetske tribine
s buzetske tribine

Tristotinjak Buzećanki i Buzećana prisustvovalo je 9.svibnja drugoj po redu predizbornoj tribini IDS-a u Buzetu na kojoj su sudjelovali kandidat za istarskog župana Valter Flego, kandidat za gradonačelnika Buzeta Siniša Žulić te brojni predstavnici IDS-a.

Na samom početku, predsjednik IDS-a Buzet Damir Sirotić zahvalio se partnerima na listi za Gradsko vijeće Buzeta - HSU, Matica umirovljenika Buzet, Bošnjačka nacionalna zajednica, Udruga antifašista Buzet te svi koalicijski partneri na nivou županije. – Grad Buzet i IDS već preko dvadeset godina zastupaju interese naših građana i zajedno grade naš grad. Uvjeren sam da ćemo i u naredne četiri godine s našim gradonačelnikom Sinišom Žulićem i županom Valterom Flegom nastaviti graditi dalje Buzet i Istru, istaknuo je Sirotić.

Kandidat IDS-a za gradonačelnika Buzeta Siniša Žulić kazao je da je „ponosan gradonačelnik jer se posljednjih nekoliko godina rezultati koje smo zajedno ostvarili na Buzeštini prepoznaju diljem zemlje, između ostalog Buzet kao Grad gospodarstva, 700 novih radnih mjesta, među prvim gradovima po izdvajanjima za socijalnu zaštitu, titula Grada prijatelja djece te 100 milijuna kuna uloženih u javnu infrastrukturu, što je samo dio pokazatelja da idemo u dobrom smjeru i da se Buzet svakim danom bez posustajanja trudi biti primjer drugima“.

- Izazovne godine su iza nas, gubitkom statusa brdsko-planinskog područja izgubili smo značajna financijska sredstva, ali nismo plakali, prijavljivali smo projekte, marljivo radili i nadoknadili gubitak. U naredne četiri godine zajedno ćemo graditi produktivnu, zdravu, razvojnu i sretnu budućnost našeg Buzeta, istaknuo je kandidat IDS-a za gradonačelnika Buzeta Siniša Žulić te predstavio kandidate za listu za Gradsko vijeće Buzeta i kandidatkinju za zamjenicu gradonačelnika Anu Pernić kazavši da su to „kvalitetni ljudi iz svih dijelova Buzeštine te kombinacija mladih ambicioznih osoba i osoba s dugogodišnjim iskustvom, kojima je zajednička velika energija koju žele ulagati u daljnji razvoj Buzeštine i zajedno graditi dalje“.

- Zajedničkom snagom, otvoreno i s jasnom vizijom budućeg razvoja nastavit ćemo sa započetim projektima, kreirat ćemo nove projekte te učiniti naš Buzet i Istru još perspektivnijim i uspješnijim sredinama, zajedno ćemo graditi dalje, zaključio je Žulić.

Prisutnima se potom obratio kandidat za istarskog župana Valter Flego koji je istaknuo „konkretni rezultati nakon ove četiri godine nisu slučajnost - nije slučajno da Istra ima najmanju stopu nezaposlenosti u Hrvatskoj od 6,1 posto, 2762 novih radnih mjesta, 50 posto manju nezaposlenost mladih i 25 posto veći BDP od ostatka Hrvatske“. - Zajedničkom strateškom politikom postigli smo ove zavidne rezultate, u partnerskom odnosu s našim uspješnim obrtnicima i poduzetnicima, a još je mnogo konkretnih projekata za naredne četiri godine, kazao je Flego.

- Nećemo se štedjeti, nećemo iznevjeriti povjerenje naših građana, otvorit ćemo još 1000 radnih mjesta, uložit ćemo 200 milijuna kuna bespovratnih sredstava u obrtništvo, poljoprivredu i gospodarstvo, mrtvi kapital ćemo staviti u funkciju, gradit ćemo poljoprivrednu infrastrukturu i dalje štititi naše proizvode oznakom izvornosti, povećati stipendije za još 20 posto, otvoriti 700 novih pripravničkih mjesta, izgraditi 4 nove škole, dovršiti izgradnju bolnice, izgraditi hospicij i tako dalje, naveo je Flego zaključivši da je „sigurnost i stabilnost koju imamo mi u Istri uspješan istarski put kojim želimo zajedno graditi dalje“.

Na kraju, glavni tajnik IDS-a i zastupnik u Hrvatskom saboru Giovanni Sponza kazao je da „Istra iz godine u godinu ide naprijed, i u brojčanom i u financijskom smislu realizira se najviše investicija, imamo najveći udio malih i srednjih poduzeća, najveći turistički promet, u Istri raste zaposlenost, a najviše zaslužni za taj uspjeh su naši radišni i vrijedni sugrađani“.  Zaključio je da se „naš zajednički uspjeh temelji na zajedništvu i partnerstvu, i danas s ponosom mogu reći da je IDS jamac političke stabilnosti u Istri!“

Najnovije vijesti