U Pazinu završnica državnog prvenstva u mini košarci

0
Viceprvaci iz Vodnjana
Viceprvaci iz Vodnjana

U Pazinu je drugi puta zaredom održana završnica prvenstva Republike Hrvatske u mini košarci u najmlađoj kategoriji. Nakon odigranih 18 utakmica u dva dana u finalnoj utakmici turnira renomirana Cedevita predvođena najboljim igračem turnira Petrom Zrilićem bila je uvjerljiva protiv Olive iz Vodnjana sa 36-8. Sjajan je to uspjeh mladih Vodnjanaca koji su prvi dan bili prvi u skupini, te drugi dan nakon velike borbe u polufinalu su bili bolji od Škole košarke Dražen Petrović iz Šibenika sa 18-6.

Dok su Cedevitini navijači skandirali Cedevita, navijači iz Vodnjana su uz veliku podršku razrednice Barbare Buršić Križanac skandirali Oliva, ali i II B jer su svi učenici navedenog razreda! Veliki je to uspjeh kluba i sportskog direktora Enee Codaccija, te škole u kojoj radi profesor Aco Nišić, te njegovog mladog i perspektivnog pomoćnika studenta kineziologije Erika Križanca. Treba naglasiti i odličan rezultat Pazinaca koja je odlično vodila trenerica Tanja Ančić koji su prvi dan u teškoj skupini izgubili od Cedevite i Šibenčana ( prigodu za ulazak u četiri najbolja izgubili su mjesec dana ranije kada su u poluzavršnici regije zapad tijesno izgubili od Olive) , ali su onda pobijedili Donji Miholjac i utakmici za peto mjesto Zagreb sa 16-12 i time upotpunili veliki uspjeh istarske košarke u najmlađoj kategoriji!

U utakmici za treće mjesto Šibenčani su bili uspješniji od DOŠK Drniš sa 20-14, čiji su roditelji navijači pjesmom za vrijeme i poslije utakmice i bodrenjem oduševili sve u dvorani, pogotovo prvog dana kada su pobijedili Zagreb sa 17-11. U utakmici za sedmo mjesto Vindija iz Varaždina je pobijedila Donji Miholjac sa 13-7. Zaključno Pazin je u dva dana bio domaćin mini "kraljice igara" i vidio sve lijepo što se može vidjeti. Bodrenje roditelja i prijatelja, driblinzi, lijepa dodavanja, prodori i dobre obrane od najmlađih košarkaša iz cijele naše države! HKS svojom inicijativom ( sve vrijeme bio je instruktor Darko Kunce, a prvi dan i glavni tajnik Joke Vranković!) za mini košarku je pogodio u sridu!

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa