Pogledajte gdje u Istri danas živi mala Marina iz Smogovaca

0
Gorana Stepanić (montaža: Jutarnji list)
Gorana Stepanić (montaža: Jutarnji list)

Iz danas već kultne televizijske serije 'Smogovci', čija je prva sezona prikazana 1982. godine, ostali su zapamćeni mnogi likovi nastali na temelju istoimenog romana Hrvoja Hitreca.

Priča o mladim članovima obitelji Vragec koji žive u neuređenom naselju u zagrebačkoj četvrti Peščenici. Odrasli su bez oca, a majka Melita je otišla na radu u Njemačku, donosi Jutarnji list.

Uz članove obitelji Vrabec (Dragec, Pero, Mazalo, Cobra...) i nakon 35 godina od prikazivanja pamtimo i lik plavokose djevojčice Marine u koju je bio zaljubljen dječak Dado.

Lik Marine tumačila je Zagrepčanka Gorana Stepanić, koja se proslavila i ulogom u seriji 'Lažeš Melita' (1984.) prema knjizi Ivana Kušana.

Od talentirane dječje zvijezde koja je putem malih ekrana ušla u miljune domova očekivala se velika glumačka karijera, no Gorana Stepanić odabrala je potpuno drugačiji životni put.

"Mala Marina" danas ima 44 godine, te živi i radi u Puli, gdje radi na sveučilištu od 2009. kao docentica na Odsjeku za romansku i klasičnu filologiju i predaje kolegije iz rimske književnosti i recepcije antike.

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1997. je diplomirala komparativnu književnost i latinski jezik. Magistrirala je 2001. s temom iz novolatinske hrvatske epike 17. stoljeća ('Jišajida' Kajetana Vičića), a doktorirala 2005. (Hrvatsko pjesništvo na latinskom u sedamnaestom stoljeću: stilske tendencije i žanrovski inventar) na Sveučilištu u Zagrebu.

Od 1997. do 2008. radila je kao asistentica, donosno docentica na Odsjeku za klasičnu filologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, gdje je predavala studentima latinskog, piše Jutarnji.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa