HSLS, HNS i HSU u Rovinju zajedno na izbore

0

HSLS, HNS i HSU potpisali su Sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima za Gradsko vijeće Rovinja. Sporazum su potpisali predsjednici rovinjskih ogranaka. U ime HSLS-a to je učinio Tomislav Sošić, HNS-a Blanka Sinčić Pulić i HSU-a Erika Bajagić, uz prisustvo predsjednika istarskog HSLS-a Sandra Jurmana i predsjednika istarskog HNS-a Zvonka Liovića.

Kako je zaključeno, koalicija je stvorena zbog istovjetnih ciljeva te da je to jedan od načina da se pokaže kako je suradnja potrebna i moguća u svrhu shvaćanja važnosti i dužnosti gradskog vjećnika.

Tom je prigodom predsjednik HSLS-a Rovinj Tomislav Sošić rekao da je riječ je o koaliciji triju stranaka koje su se pronašle u programu i koje zastupaju identične ili veoma slične ciljeve.

- Dijelimo zajedničku viziju razvoja, zalažemo se za iste projekte i slažemo se u planovima za budućnost našeg grada, izrazivši spremnost da zajedničkim radom i angažmanom mogu puno učiniti, dok je Sinčić Pucić, predsjednica HNS-a Rovinj, navela neke od ciljeva za što će se koalicija zalagati, prije svega potaknuti promjene koje se tiču mladih  koji iseljavanju u potrazi za poslom. Istaknula je da će se zalagat za nastavak gradnje POS-ovih stanova koji su se pokazali dobrim projektom, odnosno za mogućnost modela lizinga. Također, cilj im je osiguravanje prostora za mlade ljude, ili centra koji će u sebi objedinit sve ono što mlade obitelji nemaju- od prostora u kojem će najmlađi imati poslijepodnevni vrtić (ili čuvaonicu) do kluba u kojem će boraviti i družiti, rekla je Sinčić Pulić, dodavši i da će se otvaranjem takvog centra rasteretiti i "zlatna" generacija koja se danas često koristi kao "baka-servis".

- Član Gradskog vijeća ima mogućnost aktivnog zastupanja svih građana u cilju kreiranja bolje životne sredine. S novim i stručnim ljudima željnih promjena, Gradsko vijeće može itekako utjecati na kvalitetu života u društvu. Svojim primjerom želimo pokazati da se glas svakog vijećnika mora čuti i uvažiti, zaključila je Blanka Sinčić Pulić

Predsjednica ogranka HSU-a Erika Bajagić izrazila je zadovoljstvo potpisanim sporazumom kazavši da je Rovinj bogat grad, koji po njenom mišljenju, svim svojim stanovnicima pruža premalo. Smatra da bi se većim ulaganjem u sadržaje i infrastrukturu učinio iskorak u podizanju standarda umirovljenicima. (Ivan Ban)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa