Općina Gračišće ove godine planira investirati 13,5 milijuna kuna

0
Ivan Mijandrušić
Ivan Mijandrušić

Sveukupni iznos planiranih investicija Općine Gračišće u ovoj godini iznosi 13 milijuna i 483 tisuće kuna, iznio je načelnik Ivan Mijandrušić na konferenciji za novinare 3. svibnja.

U tijeku je realizacija projekta modernizacije, odnosno zamjene sveukupne javne rasvjete u općini,  što je investicija vrijedna 500 tisuća kuna. Proveden otvoreni postupak javne nabave i odabran izvođač radova. Među ostalim projektima za tri su sredstva dobivena, za dva su odobrena, a dva su projekta prijavljena na natječaje za sredstva iz EU.

Iz Ministarstva turizma dobiveno je 343 tisuće kuna, a iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU 350 tisuće kuna namijenjenih Centru za posjetitelje Katinina kuća Gračišće. Proveden je postupak javne nabave i odabran izvođač radova. Također, od Ministarstva kulture dobivena su sredstva za projektnu dokumentaciju za sanaciju "Kašće" u iznosu od 100 tisuća kuna te sredstva za restauraciju orgulja u Župnoj crkvi u Gračišću u iznosu od 150 tisuća kuna.

Za sanaciju pročelja Župne crkve Ministarstvo kulture odobrilo je 200 tisuća kuna. Proveden je postupak javne nabave te sklopljen ugovor s izvođačem radova Macuka. Ministarstvo prostornoga uređenja i gradnje odobrilo je 80 tisuća kuna za nastavak popločenja starogradske jezgre.

Prijavljeni su projekti izgradnje dječjeg vrtića i  rekonkstrucije ceste  Lovrići-Bažoni-Brežani-Matkovići-Poldrugovci. Prvi, investicija vrijedna 8 milijuna i 829 tisuća kuna, prijavljen je na natječaj za bespovratna sredstava iz EU fondova Mjeru 7.4.1. Prijava je išla odmah prvi dan natječaja, 18. travnja, i to ujutro. Rekonstrukcija ceste vrijedna je 3 milijuna kuna, a prijavljena je za bespovratna sredstava iz EU fondova Mjeru 7.2. Ova prijava  obavljena je još 23. studenoga prošle godine. (Tekst i foto: Robi Selan)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa