Vodovod: Prijava protiv Bastijanića zakonska obveza

0
Uprava Vodovoda
Uprava Vodovoda

Iz Vodovoda Labin našem je portalu stigla reakcija na članak o nemogućnosti kandidiranja Mladena Bastijanića, objavljen na našem portalu 27. travnja. Reakciju Vodovoda, koju potpisuje Dino Škopac, donosimo u cijelosti.

„Temeljem odredbi čl. 40-45. Zakona o medijima, pozivamo Vas da objavite ispravak informacija sadržanih u tekstu na internet portalu Labinština.info dana 27.4.2017, pod naslovom ''Zbog kaznene prijave Vodovoda onemogućeno mu kandidiranje''. Pozivamo vas da ispravak objavite bez promjena i dopuna na istom ili istovrijednom mjestu programskog prostora i na isti ili istovrijedan način na koji je bio obavljen tekst na koji se ispravak odnosi.

Tekst obavljen pod naslovom,,Zbog kaznene prijave Vodovoda onemogućeno mu kandidiranje'' sadrži niz neistina kojima se vrijeđaju prava tražitelja ispravka. Sam naslov sadrži neistiniti navod, te je suprotan i samom sadržaju teksta. Prema čl. 13. Zakona o lokalnim izborima zapreku za kandidiranje ne predstavlja podnesena kaznena prijava, nego pravomoćna sudska odluka o osudi (uključujući tu i uvjetnu osudu) na kaznu zatvora u trajanju od najmanje šest mjeseci za kaznena djela navedena u toj odredbi. U ovom slučaju radi se o drugostupanjskoj pravomoćnoj sudskoj presudi Mladena Bastijanića iz lipnja 2012. god.

Nije istina da je Mladen Bastijanić legalno priključio igralište i svlačionicu NK Iskra na vodovodnu mrežu, već je to učinio na protupravan način, o čemu su svoje mišljenje dali i sudovi u provedenim postupcima.

Radi boljeg razumjevanja navoda da bi Mladen Bastijanić „svu tu vodu morao platiti iz svog džepa'' treba pojasniti da se radi o ispunjenju obveze utvrđene pravomoćnom presudom. Nije istina da bi kaznena prijava bila podnesena zbog nečijih kritika na račun kvalitete labinske vode i načina upravljanja vodoopskrbom Labinštine.

Pogotovo nije istina da bi razlog podnošenja bilo koje prijave bilo nečije protivljenje prodaji izvora Kožljak strancima, nikada nije postojala nikakva namjera prodaje izvora, što ustalom nije ni moguće, jer su izvori vode opće dobro pod osobitom zaštitom Republike Hrvatske, te vodovod Labin d.o.o , (kao i bilo koja druga pravna osoba) nije ovlašten prodavati izvore.

Podnošenjem kaznene prijave prema zaključku Skupštine Vodovoda od rujna 2007. godine Vodovod Labin d.o.o. je ispunio svoju zakonsku obvezu prijavljivanja kaznenog djela o kojemu ima saznanja, daljnji postupak po takvoj prijavi vodila su nadležna tijela – državno odvjetništvo i sud koji utvrđuju da li postoji nečija krivnja.

Dakle, čitav tekst je sastavljen na način da se Mladena Bastijanića pokuša prikazati kao žrtvu nečijih postupaka, iako je istina sasvim suprotna. Mladena Bastijanića i ostale uključene u objavu predmetnog teksta upučujemo da prave razloge nemogućnosti njegovog kandidiranja potraže u odredbi čl.13 Zakona o lokalnim izborima.“ navodi se u dopisu koji potpisuje Dino Škopac, direktor Vodovoda.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa