hsls

Sandro Jurman kandidat za načelnika Općine Kanfanar

0
Sandro Jurman
Sandro Jurman

Aktualni načelnik Općine Kanfanar Sandro Jurman biti će kandidat HSLS-a i na predstojećim lokalnim izborima za Općinskog načelnika te nositelj liste HSLS-a za Općinsko vijeće Općine Kanfanar, objavili su 3. svibnja u toj stranci. „Općina Kanfanar je u proteklom mandatu, usprkos činjenici da je poreznim reformama koje je provodila država proračun općine Kanfanar umanjen za čak 5 milijuna kuna u 4 godine, realizirala mnoge kapitalne projekte kao što su sustav odvodnje za naselja Marići i Burići, mrtvačnica groblja Dvigrad, rekonstrukcija državne ceste Rov. selo – Kurili, park na Placi u Kanfanaru, modernizacija javne rasvjete, asfaltiranje nerazvrstanih cesta te mnoge druge komunalne zahvate.

Značajan pomak učinjen je i na polju turizma profesionalizacijom rada Turističke zajednice te brendiranjem općine. Za naše projekte ostvarivali smo financiranja i iz EU fondova od kojih je najznačajnije milijun kuna za projekte revitalizacije Dvigrada. Posebno ističem da smo bez obzira na smanjene proračunske mogućnosti u potpunosti očuvali sve postavljene socijalne i društvene standarde naspram svih skupina naših stanovnika. Da smo na pravom putu dovoljno govori i činjenica da prema podacima Ministarstva regionalnog razvoja Općina Kanfanar danas spada među 30 najrazvijenijih lokalnih jedinica u Hrvatskoj. Općina je u proteklom razdoblju primila brojna priznanja za svoj rad od čega najviše veseli status Općine prijatelja djece.

U narednom mandatu nastavljamo s realizacijom mnogobrojnih projekata za koje smo pripremu već učinili u mandatu iza nas, kao što su nastavak rekonstrukcije državne ceste 303 od Kurili do Okreti, izgradnju školske kuhinje i blagavaone te nadogradnju škole u Kanfanaru, izgradnju kanalizacije naselja Maružini, revitalizaciju Dvigrada i osnivanje muzeja o Dvigradu, valorizaciju Limskog kanala kroz projekt turističko rekreacijskog parka, uređenje parkirališta i trg na Placi u Kanfanaru, izgradnju lovačkog doma Prikodrage, komunalno i hortikulturalno uređenje svih naših naselja te uređenje prostora stare škole u Kanfanaru i Baratu.

Ovim i brojnim drugim razvojnim projektima pokrenuti ćemo novi razvojni ciklus u Općini Kanfanar temeljen na postavkama održivog razvoja te valorizaciji naše prirodne i kulturne baštine.“ Na listi HSLS-a za Općinsko vijeće biti će ravnopravno zastupljene i kandidatkinje i kandidati, i to iz svih područja Općine Kanfanar. „Naš program nisu samo listovi papira već osobe koje mogu ostvariti ono što građani očekuju i predlažu“ – zaključio je Jurman.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa