Istra domaćin najvećeg vinsko-sportskog spektakla do sada

0
S prijašnjih Istrian Wine Runa
S prijašnjih Istrian Wine Runa

Spektakularna utrka Istrian Wine Run koja iz godine u godine ruši rekorde posjećenosti, održat će se od 1. do 2. rujna u Umagu, gdje se očekuje preko 1.500 zaljubljenika u trčanje. Uz pregršt zabave i sjajnog vina posjetitelji će se utrkivati u tri kategorije: maratonu, polumaratonu i štafeti (3 x 7 km).

Osim glavnog trkačkog programa na atraktivnoj trasi koja se proteže kroz vinograde sjeverozapadne Istre, organizatori Istrian Wine Runa pripremaju i bogati zabavni program. Djeca će se natjecati u Kids Run utrci, nakon koje ih čekaju brojne zabavne radionice u organizaciji Istraturistovih animatora.

Oni pak stariji na svojoj trkačkoj ruti moći će kušati vina 17 renomiranih istarskih vinara, ali i domaće delicije po kojima je Istra nadaleko poznata. Tijekom cijele utrke, natjecatelje će pratiti animatori zabavljači, a po njezinom završetku organizatori u ciljnoj ravnini u umaškom Stella Marisu pripremaju zabavu koji će potrajati do večernjih sati uz DJ-a i pašta party.

Povoljnije prijave za utrku otvorene su do 1. svibnja do kada je moguće uštedjeti i do 30% na cijenu kotizacije, a prijaviti se može na ovom linku. Za sve koji putuju u Umag, partner utrke Istraturist osigurao je i dodatni popust za smještaj. Da Istra postaje sve popularnija destinacija za goste sa sjevera Europe pokazuje i povećan interes Skandinavaca za ovogodišnji Istrian Wine Run.

To ne čudi ako uzmemo u obzir da je jedna od najvećih, neprofitnih, vinskih udruga na svijetu, švedska Munskänkarna ove godine Istru proglasila svjetskom vinskom regijom 2017. godine. Istrian Wine Run je jedinstvena atletska utrka koja spaja natjecateljsko trčanje i degustaciju vrhunskih istarskih vina, a cilj joj je promocija eno i grastronomske ponude sjeverozapadne Istre te obogaćivanje turističkog sadržaja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa