grad umag

Uz cvijeće, ples, pljočkanje i old timere otpratili travanj

0
Sajam cvijeća u Umagu
Sajam cvijeća u Umagu

Kako je kraj travnja u Umagu već tradicionalno postao simbol cvijeća, plesa i zabave, a ujedno i prava uvertira mjesecu posvećenom Umagu i njegovom zaštitniku, neće nas iznenaditi činjenica da je i ovaj vikend započeo u najboljem stilu, i to manifestacijama duž cijele Nove obale.

Dana  29. travnja, točno u 10 sati gradonačelnik Vili Bassanese svečano je otvorio 20. izdanje sajma cvijeća Umag Floria te 2. izdanje manifestacije Umag pleše-Umago balla. Bila je to ujedno i prilika otvaranja 8. Međunarodne izložbe old timera te 5. izdanja pljočkarskog turnira „Kup Umaga“.

Povodom međunarodnog dana plesa, koji se u svijetu slavi već više od 30 godina, Grad Umag i Zajednica Talijana „Fulvio Tomizza“ Umag priredili su gotovo dvosatni plesni program čija je energija zadivila posjetitelje. Od vrtićkih skupina i udruga do country plesačica, na pozornici su se izmjenjivali plesači i plesačice iz okolice Umaga, a i šire. Sve to pod stručnim vodstvom i organizacijom koreografkinje Jelene Mrak.

Energija i čarolija plesa savršeno su se stopile i sa šarenilom prekrasnog cvijeća koje krasi Novu obalu povodom jubilarnog, 20. izdanja sajma cvijeća, odnosno Umag Florie. Sajam je započeo još 28. travnja, a trajat će sve do 30. travnja. Sajam obiluje raznovrsnom ponudom cvjetnica, lončanica, aromatičnog i ukrasnog bilja, a obogaćen je raznovrsnom ponudom autohtonih tradicionalnih plodova istarske zemlje. Ujedno, na sajmu kao izlagač sudjeluje i komunalno poduzeće 6. maj koje poziva sve građane da im se pridruže na štandu pod nazivom "Izdvoji s(v)e. Fail la differenza".

Osim što će moći dobiti sve odgovore o održivom gospodarenju otpadom, 6. maj će ovom prilikom dijeliti besplatne kompostere, potom setove za odvojeno prikupljanje otpada u kućanstvima te platnene vrećice s logom kampanje, kao i informativne letke. No, to nije sve jer je naša gradska šetnica ovog vikenda ugostila i 5. Kup Grada Umaga u pljočkanju te 8. Međunarodnu izložbu old timera u organizaciji kluba „Eppur si muove“. Na ovogodišnjem defileu ulicama grada i samoj izložbi sudjelovalo je više od 100 vozila iz Italije, Slovenije, Njemačke, Švicarske, Austrije, Bosne i Hrvatske.

Nedvojbeno je kako sudionici na pojedinim manifestacijama iz godine u godinu rastu te kako je posjetitelja sve više. Zahvaljujući suncu i proljetnom vremenu umaška je šetnica oživjela veseljem, glazbom i zadovoljstvom onih koji su odlučili postati dio prelijepe umaške travanjske priče.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa