Goran Buić dobio podršku svih Udruga mladih Općine Medulin

0
Goran Buić i predstavnici udruga mladih
Goran Buić i predstavnici udruga mladih

U Pješčanoj Uvali Goran Buić, kandidat za načelnika na predstojećim izborima, 28. travnja potpisao je Sporazum o podršci i suradnji sa sve tri Udruge mladih koje djeluju na području Općine Medulin. Time je dobio podršku Udruge mladih Banjola „Frašker“, Udruge mladih Medulin i Udruge mladih Pješčane Uvale „Peškafondo“. Sporazum od strane mladih su potpisali predsjednici udruga, iz Banjola Dražen Mišković, Medulina Darko Privrat te iz Pješčane Uvale Blaž Bugarin.

Mladi Općine Medulin pokazali su time povjerenje prema aktualnom načelniku te podršku za nastavak suradnje. Goran Buić istaknuo je da je izuzetno počašćen iskazanom podrškom, ali potpisivanje ovog Sporazuma smatra i velikom obavezom prema mladima. Naglasio je da je Nezavisna lista Gorana Buića i prije četiri godine imala predstavnika mladih u vijeću Općine Medulin, Dražena Miškovića, koji je osim obnašanja vijećničke dužnosti bio i predsjednik Odbora za mlade.

Nezavisna lista Gorana Buića ovim sporazumom, ali i svojim programom, predviđa realizaciju projekata koji su istaknuti u Lokalnom programom djelovanja za mlade koji je strateški dokument donesen 2014. godine na Općinskom vijeću i vrijedi do 2020. godine. „Naravno da LPDM nije jedina stvar na kojoj ćemo zajednički raditi, tu su i udruge te općenito potrebe mladih, a udruge mladih će definitivno biti glasnogovornici svih mladih u Općini Medulin i stvarno mi je želja još više poboljšati komunikaciju i realizirati planirane projekte.“ istaknuo je Buić.

Dražen Mišković kao dosadašnji vijećnik Općine Medulin sa Nezavisne liste Gorana Buića te predsjednik Udruge mladih Banjola „Frašker“ zahvalio se načelniku te istaknuo da je Goran Buić jedini do sada načelnik Općine Medulin koji je prepoznao ulogu mladih u Općini Medulin i pružio bezuvjetnu potporu. „Dokaz tome je i to što sam ja i do sada bio na Nezavinsoj listi Gorana Buića te član vijeća Općine Medulin i predsjednik Odbora za mlade Općinskog vijeća.

Uspjeli smo napraviti i Lokalni program djelovanja za mlade koji je na snazi do 2020. godine, a nadamo se da ćemo i u ovom četverogodišnjem mandatu još završiti sve stavke koje su u Lokalnom programu predviđene te uspješno završiti uređenje Centra za mlade koji je mladima prijeko potreban“ - istaknuo je Mišković te nadodao da će osim navedenoga poticati i zapošljavanje te poduzetništvo mladih kao i socijalnu politiku mladih općenito.

Darko Privrat kao predsjednik Udruge Medulin istaknuo je da se zahvaljuju načelniku Goranu Buiću na podršci u protekle četiri godine kako bi mogli realizirati sve programe za mlade koje je njihova udruga provodila, dok je Blaž Bugarin kao predsjednik mladih Pješčane Uvale istaknuo da se nada da će se ovim sporazumom postići i veća aktivnost i udruživanje mladih na području Pješčane Uvale. NL Gorana Buića i do sada je imala predstavnika mladih kao vijećnika svoje liste te je ovim činom samo potvrdila da namjeravaju i dalje poticati i podržavati rad mladih u Općini Medulin.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa