podržali flegu

IDS, HNS, ISU, HSLS i Zeleni zajedno na izbore za Županijsku skupštinu

0
Josip Anton Rupnik, Zvonko Liović, Valter Flego, Boris Miletić, Zdenko Pliško i Sandro Jurman
Josip Anton Rupnik, Zvonko Liović, Valter Flego, Boris Miletić, Zdenko Pliško i Sandro Jurman

IDS, HNS, ISU, HSLS i Zeleni potpisali su 25. travnja u Puli Sporazum o suradnji na izborima za Župana i Skupštinu Istarske županije 2017. godine. Time je i službeno potvrđeno da će ove stranke podržati kandidata za župana Valtera Flega te da će zajedničkom listom nastupiti na izborima za Županijsku skupštinu.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su predsjednik IDS-a Boris Miletić, potpredsjednik IDS-a i kandidat za istarskog župana Valter Flego, predsjednik Županijskog odbora HNS-a Zvonko Liović, predsjednik ISU-a Zdenko Pliško, zamjenik predsjednika HSLS-a Sandro Jurman i predsjednik Zelenog saveza – Zeleni Anton Rupnik.

Zahvalivši se cijenjenim partnerima na značajnoj podršci, predsjednik IDS-a Boris Miletić je istaknuo kako „IDS još jednom okuplja značajne političke opcije lijevog liberalnog centra koje se zalažu za građanske, moderne i europske politike. HNS, ISU i Zeleni stranke su s kojima već dugi niz godina njegujemo izvrsnu suradnju i uspješno se borimo za jaku Istru, a iznimno mi je drago što je naš rad prepoznala još jedna značajna nacionalna stranka iz liberalne obitelji, a to je HSLS, te im ovim putem od srca zahvaljujem na podršci“.

- Naš kandidat za župana Valter Flego iza sebe ima zavidne rezultate, svima nam je poznat njegov dosadašnji rad te znamo da ima energiju i sposobnosti dalje graditi Istru.  Istra nije slučajno danas najrazvijenija regija Hrvatske. To je  prije svega rezultat predanog i marljivog rada istarskih ljudi, ali i realizacije strateških projekata i politika za koje se IDS borio i izborio, poput pokretanja izgradnje Opće bolnice u Puli, usvajanja prostornog plana koji predviđa TE Plomin na plin ili obnovljive izvore energije, otvaranja kampusa i menze u Puli i ostalo.

- Naši prioriteti su uvijek isti - istarski čovjek i regija Istra. Kandidat za istarskog župana Valter Flego garancija je da će se svi zajednički dogovoreni projekti realizirati, na dobrobit i prosperitet građana Istre. Danas, Istra sigurnim putem ide naprijed. Gradimo dalje!, zaključio je predsjednik IDS-a Boris Miletić.

Predsjednik Županijskog odbora HNS-a Zvonko Liović kazao je da su „prioriteti HNS-a sloboda i prava ljudi te sloboda poduzetništva, stoga je podrška IDS-u i kandidatu Valteru Flegu, koji se već nebrojeno puta dokazao kao izvrstan župan, logičan potez“. Predsjednik ISU-a Zdenko Pliško kazao je da su „umirovljenici Istre jako zadovoljni do sad učinjenim, a ova koalicija nastavak je započetih projekata te novih programa koje zajedno izrađuju“.

Pozvao je sve simpatizere i članove ISU-a da podrže IDS i Valtera Flega, koji je „garancija budućeg uspjeha“. Zamjenik predsjednika HSLS-a Sandro Jurman izrazio je zadovoljstvo odlukom HSLS-a o podršci IDS-u u Istri, a kao glavne razloge tome naveo je biti djelom liberalne koalicije te činjenicu da je Valter Flego u protekle 4 godine bio odličan župan.

- Flego je činio sve da bude župan svih građana Istre, i onih mjesta gdje IDS nije bio na vlasti. Zato, zaslužuje široku potporu i apsolutnu podršku građana, jer je dokazao da se kao župan ponaša odgovorno, realizirajući projekte i dajući šansu svima. Flego je osoba koja okuplja, i zato je danas ovdje okupljen i HSLS, zaključio je Jurman.

Predsjednik Zelenog saveza – Zeleni Anton Rupnik kazao je da je „Istra daleko ispred ostalih regija koja radi na dobrobit građana ne samo Istre, već cijele Hrvatske, a zajedno s našim aktualnim i novim županom nastavit ćemo raditi u interesu svih naših građana i tako dalje razvijati Istru“. Na kraju, prisutnima se obratio kandidat za istarskog župana Valter Flego koji je istaknuo da „zajedno nastavljamo putem napretka, s jednim ciljem - da Istra postane jedna od najrazvijenijih regija Europe“.

- Pogledamo li inventuru učinjenog u protekle 4 godine, u Istri se otvorilo gotovo 3.000 radnih mjesta, nezaposlenost je smanjena za 44 posto te smo osigurali više od 10 milijardi kuna novih investicija. No, ovi rezultati ne znače predah, oni znače prije svega odgovornost. Nastavljamo s još većom forzom i energijom! U sljedeće 4 godine nastavljamo voditi istru sigurnim putem napretka. Inovativnost, odlučnost, trud i ponos vrijednosti su koje čine Istru jakom i kojima nastavljamo dalje graditi Istru. Insieme sulla via del progresso, zaključio je kandidat za istarskog župana Valter Flego.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa