Dan knjige u Pješčanoj Uvali: Mlade potaknuti na čitanje

0
S Dana knjige u Pješčanoj Uvali
S Dana knjige u Pješčanoj Uvali

Općina Medulin 23. je travnja u Pješčanoj Uvali obilježila Svjetski dan knjige i autorskih prava, druženjem s autorima sa svoga područja u Društvenom domu s početkom u 19 sati. Upravo je 23. travnja, dan u kojem su 1616. godine umrli Miguel de Cervantes i William Shakespeare, UNESCO 1995. godine proglasio Svjetskim danom knjige i autorskih prava, želeći svakoga, a posebno mlade, potaknuti na čitanje te promicati izdavaštvo i zaštitu intelektualnog vlasništva putem zaštite autorskih prava.

U programu je u ulozi svojevrsnog domaćina, obzirom da živi i stvara upravo u Pješčanoj Uvali, sudjelovao Vladimiro Gagliardi, zatim pjesnikinje i spisateljice Marija Družeta iz Pomera i Marija Peruško iz Medulina te iz Premanture, Ratko Crnobori i članice Građanske inicijative „Žene Premanture“ (Ivana Turk, Nina Skoko, Sandra Šafar, Lenka Milivojević Ivanovski, Sanja Frančula Rakić). Kroz realizirane i buduće projekte naših autora, u ulozi voditeljice i moderatorice, prisutne je provela Natalija Grgorinić iz ližnjanske Knjižnice i književnog svratišta „Zvona i nari“, a program je muziciranjem na harmonici obogatila mlada Martina Jembrišak, s pulske muzičke akademije.

Druženje s autorima je bilo veoma popraćeno, obzirom da je prostor Društvenog doma u Pješčanoj Uvali bio u potpunosti popunjen, a svi autori predstavili su svoje knjige, ali i razgovarali o željama i motivima za stvaranje svojih djela. Svi autori zahvalili su se Općini Medulin na podršci, a načelnik Goran Buić istaknuo je da je Općina Medulin zahvalna njima koji svojim djelima brinu o očuvanju običaja i stvaraju nove kulturne vrijednosti. Druženje je nastavljeno uz kolače i veliku tortu u obliku knjige, sa praznim stranicama koje će naši autori tek ispisati.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa