ližnjan

Ravnića i Maurovića iz IDS-a podržala Istarska stranka umirovljenika

0
Sporazum su potpisali predsjednik IDS-a Ližnjan Saša Škrinjar i predsjednik ISU-a Zdenko Pliško
Sporazum su potpisali predsjednik IDS-a Ližnjan Saša Škrinjar i predsjednik ISU-a Zdenko Pliško

„Na predstojećim lokalnim izborima 21. svibnja, Istarska stranka umirovljenika (ISU) podržat će kandidate IDS-a za načelnika i zamjenika načelnika Ližnjana, Marka Ravnića i Matiju Maurovića“, rečeno je na konferenciji za medije 24. travnja u središtu IDS-a u Puli. Danas su, naime, IDS Ližnjana i ISU potpisali Sporazum o podršci i suradnji, kojim istarski umirovljenici daje punu podršku kandidatima IDS-a i zajedničkoj listi za Općinsko vijeće.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su predsjednik IDS-a Ližnjan Saša Škrinjar, predsjednik ISU-a Zdenko Pliško te predstavnici ISU-a Đildo Pliško, Danica Lazarić i Ljiljana Latin. Predsjednik IDS-a Ližnjan Saša Škrinjar tom je prigodom naglasio da mu je „iznimno drago što nastavljamo izvrsnu suradnju s istarskim umirovljenicima i što su kandidati Ravnić i Maurović dobili ovu značajnu podršku koja je ujedno dodatna motivacija za daljnji rad te potvrda dosadašnjeg truda i rada“.

- IDS Ližnjana svakodnevno osluškuje potrebe i probleme svojih mještana, a poseban naglasak stavljamo na brigu za naše starije, jer osobama treće životne dobi želimo omogućiti što bolji i kvalitetniji život, kazao je Škrinjar. Predsjednik IDS-a Ližnjana Saša Škrinjar istaknuo je da će se „IDS Ližnjan i u narednom mandatu koncentrirati na stvari koje su našim umirovljenicima bitne za što ugodniji  ljepši boravak u mjestu gdje žive. Današnja podrška ISU-a predstavlja nam veliku čast, ali i obvezu i odgovornost koju rado preuzimamo na sebe“, kazao je Škrinjar.

Kandidat za načelnika Ližnjana Marko Ravnić zahvalio se istarskim umirovljenicima na podršci istaknuvši da zajedno imaju konkretne rezultate kojima podižu kvalitetu života umirovljenika te se osvrnuo na učinjeno u posljednjih godinu dana kazavši: - Od samog početka rada financirali smo razne programe sindikata umirovljenika i s tom praksom nastavit ćemo i dalje, našim umirovljenicima isplatili smo božićnice te prigodne pakete za Božić i Uskrs, sufinanciramo javni prijevoz svim osobama starijima od 65 godina, svečano smo obilježili program 10 godina zdravstvene rekreacije Crvenog križa Općine Ližnjan. koja, uz stručno vodstvo fizioterapeutica, za cilj ima pozitivan utjecaj na zdravlje te razvijanje osjećaja pripadnosti grupi i poticanje zajedništva, stoga smo je odlučili proširiti na područje Šišana, a planiramo i na okolna mjesta, kazao je Ravnić.

- Zajedničkim snagama nastavit ćemo raditi na što boljem statusu naših starijih osoba čiji ogroman doprinos Istri te podršku politici IDS-a iznimno cijenimo, zaključio je Ravnić. Predsjednik ISU-a Zdenko Pliško naveo je da je „podrška IDS-u slijed uspješne suradnje ove dvije stranke u mnogim istarskim gradovima i općinama već dugi niz godina, a s obzirom na sve što IDS čini kako bi promicao interese umirovljenika i podizao kvalitetu njihovog života, podrška je sasvim opravdana i zaslužena“. Pliško je na kraju pozvao svoje članove i simpatizere da na predstojećim lokalnim izborima svoj glas daju Ravniću i Mauroviću.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa