općina medulin

Goran Buić ide po još jedan mandat, predstavljena lista

0

Aktualni načelnik Općine Medulin Goran Buić 21. travnja objavio je kandidaturu za još jedan mandat načelnika i za Općinsko vijeće Općine Medulin. Goran Buić kao nositelj nezavisne liste ponovo će se kandidirati za načelnika, a Damir Demarin za njegovog zamjenika. Goran Buić i Damir Demarin kandidaturu su najavili uz prisustvo trenutnih vijećnika Nezavisne liste Gorana Buića.

„Općina Medulin je po nekim pokazateljima 7., po nekima 3., a po mnogima i 1. najrazvijenija općina u Republici Hrvatskoj i logično je zaključiti da je to upravo rezultat rada jedne od najdugovječnijih nezavisnih listi u Republici Hrvatskoj koja je u kontinuitetu od 2005. godine“, istaknuo je Buić i dodao: „Ono što našu listu razlikuje od drugih je to da je nama važna suradnja sa ljudima, nemamo nikoga tko nam određuje što i kako raditi osim naših mještana i građana, a koalicija s mještanima i građanima nam je najvažnija.“

Od brojnih projekta za buduće razdoblje Goran Buić istaknuo je brigu za starije mještane kroz izgradnju Doma umirovljenika, ali u planu je i izgradnja Centra za mlade na medulinskoj placi. Spomenut je i projekt „Biciklom u školu“ koji se odnosi na povezivanje svih naselja Općine Medulin biciklističkim stazama, gdje je na prvom mjestu sigurnost djece, a dodatna vrijednost je i produženje turističke sezone. Osim projekta „Biciklom u školu“ Goran Buić je kao još jedan od programskih projekata naveo izgradnju i dogradnju Osnovne škole „Dr. Mate Demarina“ sa školskom sportskom dvoranom, ali i osmogodišnje škole u Banjolama, također sa izgradnjom školske dvorane. Nezavisna lista na čelu sa Goranom Buićem nastaviti će sa podizanjem standarda vrtića, a planira se i izgradnja Dječjeg vrtića u Premanturi, te priprema izgradnje vrtića u Vinkuranu.

Istaknuli su da je Općina Medulin projekt izgradnje Dječjeg vrtića Pomer već prijavila na natječaj Ruralnog razvoja, mjere 7.4.1. Goran Buić istaknuo je i da kroz nekoliko dana očekuje potpis ugovora za projekt Vižula za koji je Općina Medulin dobila sredstva u iznosu od 16 milijuna kuna. U narednom mandatu razvoj Općine Medulin provoditi će se kroz očuvanje kulturne i prirodne baštine po načelu održivog razvoja i uključivanjem mještana u razvojne procese.

„Mi imamo priču koju možemo ispričati, iskustvo koje se može pokazati, znanje koje smo dokazali te proizvode naših obećanja“, izjavio je Damir Demarin, kandidat za zamjenika načelnika Općine Medulin te završio sa zaključkom da : „Ekipa koja pobjeđuje se ne mijenja!“. Sloganom „Punim jedrima u bolje sutra“ aktualni načelnik Goran Buić zaokružio je najavu 4. po redu kandidature za načelnika i Općinsko vijeće Općine Medulin.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa