marko Ravnić

Pokrenuli smo naše misto, a sad ćemo zajedno graditi dalje našu općinu!

0
Tijana Živko, Saša Škrinjar, Marko Ravnić i Matija Maurović
Tijana Živko, Saša Škrinjar, Marko Ravnić i Matija Maurović

Predsjednik IDS-a Ližnjana Saša Škrinjar 21. travnja se osvrnuo na rad novog vodstva općinske uprave, pod vodstvom načelnika Marka Ravnića i donačelnika Matije Maurovića, godinu dana nakon pobjede na izvanrednim izborima u Ližnjanu. - U samo godinu dana uspjeli smo pomaknuti našu općinu s mrtve točke, okrenuli smo se EU fondovima, što dosad nije bio slučaj, u potpunosti smo realizirali naš program, stali smo na kraj podjelama u Vijeću, transparentno i odgovorno prezentirali svoj rad mještanima i u suradnji s njima planiramo ovim putem nastaviti dalje, istaknuo je Škrinjar.

Dodao je da je „iznimno ponosan na načelnika, donačelnika i cijeli tim ljudi jer su od prvog dana stavili glave zajedno te pokazali da se uz volju, trud i puno rada može postići zaista puno“. Načelnik Marko Ravnić kazao je da mu je najbitnije „što nisu iznevjerili povjerenje mještana, a ideja i planova za dalje imamo još mnogo“. Osvrnuo se na učinjeno u protekloj godini kazavši: - Uložili smo preko 700.000 kuna u dječja igrališta po svim naseljima općine, otvorili smo prostorne planove T3 zone za autokampove kako bismo osigurali nove investicije i ulaganja, prijavili smo projekt vodovodne mreže Valtura u vrijednosti 8 milijuna kuna, spremili smo projekt plaže Salbunić za prijavu na natječaj Ministarstva turizma, asfaltirali smo ukupno preko 15 cesta na području cijele općine, završili smo s radovima adaptacije prostora za ambulantu u Muntiću koja je opremljena novom opremom i namještajem te je započela s radom, a uredili smo i postojeću ambulantu u Valturi.

Istaknuo je da Općina Ližnjan sad studentima redovno isplaćuje stipendije, što ranije nažalost nije bio slučaj, te također sufinancira marende i produženi boravak. Dodao je da smo „uredili sve biciklističke staze u općini, a donijeli smo i važnu odluku o osnivanju vlastitog pogona koji će se baviti komunalnim djelatnostima“. Donačelnik Maurović je naveo da su se „usmjerili mogućnostima koje pruža Europska unija i prijavili 2 općinska vrtića na EU fondove te projekt energetske obnove vrtića u Šišanu u vrijednosti oko 300.000 kuna, a donijeli smo i Izmjene i dopune prostornog plana koje se odnose na zonu bivše zračne luke koja postoje industrijska zona“.

- U vrlo kratkom periodu pokazali smo da naša općina ima ogromne potencijale i može bolje te ubacili u šestu brzinu kako bismo uhvatili korak s vremenom i mogućnostima koje nam nude EU fondovi, kazao je Maurović. Na kraju, načelnik Ravnić istaknuo je da je „ovakav izniman rezultat zajednički uspjeh suradnje općinske vlasti i mještana, otvorenosti Općinske uprave te osluškivanju i uvažavanju realnih potreba i interesa naših mještana, kao i usmjerenosti na rad, razvoj i napredak općine“. - Dokazali smo da znamo i možemo, pokrenuli smo naše misto, stavili općinu na stabilne noge, a sad ćemo je zajedno dalje graditi - insieme sulla via del progresso, zaključio je kandidat IDS-a za načelnika Općine Ližnjan Marko Ravnić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa