suradnjom do uspjeha

Kandidatkinja IDS-a za načelnicu Motovuna je Karmen Grubor

0
S konferencije za novinare motovunskog IDS-a
S konferencije za novinare motovunskog IDS-a

„Općina Motovun bit će prepoznatljiva po očuvanoj kulturnoj, povijesnoj i prirodnoj baštini, uređenoj komunalnoj infrastrukturi s kvalitetnim turističkim sadržajima i  smještajnim kapacitetima, te područje kvalitetnog i ugodnog življenja za sve građane, a osobito mlade obitelji“, kazala je kandidatkinja IDS-a za načelnicu Općine Motovun Karmen Grubor 19. travnja na predstavljanju izbornog programa IDS-a. Tom prigodom, predstavile su se i kandidatkinja za zamjenicu načelnice prof. Tatjana Močibob te prve tri članice na „ženskoj“ listi IDS-a za Općinsko vijeće - nositeljica liste dipl.oec. Barbara Marinac Komazec, apsolventica agronomije Linda Fero i apsolventica medicine Kristina Labinjan.

Grubor je istaknula kako će se „razvoj Općine Motovun temeljiti  na daljnjoj valorizaciji  kulturno-povijesne baštine, povezivanju  poljoprivrednih proizvođača te daljnjem unaprjeđenju i obogaćivanju turističke ponude“. Također, navela je da će stečeno „znanje, stručnost, profesionalnost i ozbiljnost u radu stavit na raspolaganje svim mještanima općine te koristiti isključivo za daljnji napredak i razvoj naše općine“.

- Ciljeve ćemo ostvarivati zajedništvom i suradnjom s građanima, poduzetnicima, udrugama, institucijama, kako bi kvalitetnije i efikasnije pružali usluge lokalnoj zajednici, a novcima poreznih obveznika racionalno i transparentno ćemo upravljati kako bi građani Općine Motovun imali visoki društveni standard u okvirima uravnoteženog održivog razvoja, kazala je Grubor.

Što se tiče konkretnih projekata i aktivnosti, Grubor je navela pripremu dokumentacije i izgradnju vrtića na Kanalu, uređenje javnih površina i ulica u Motovunu, organizaciju parkinga s rezerviranim mjestima za stanare, izradu dokumentacije za rekonstrukciju i asfaltiranje ceste Kanal-Rotonda te izgradnjom oborinske odvodnje i javne rasvjete, uređenje info punkta u Motovunu zajedno s kino dvoranom te projekt energetske  obnove OŠ u Motovunu koji je prijavljen na natječaj od Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja za dodjelu sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Kandidatkinja IDS-a za načelnicu Motovuna istaknula je i projekte po mjesnim odborima poput uređenja škole u Kaldiru, asfaltiranja i uređenja centra Kaldira te uređenja dječjeg igrališta u Kaldiru i na Kanalu. - Velik dio našeg budućeg rada bit će usmjeren i na razvoj turizma, pa u tom dijelu planiramo, između ostalog, uvođenje organizirane dostave robe u Motovun i prijevoz turista po apartmanima te tematski paket za posjetitelje koji će uključivati obilazak agroturizma, degustaciju vina, tartufa i maslinovog ulja, pješačenje u prirodi i slično, dodala je Grubor.

Osvrnula se i na dio izbornog programa usmjerenog na razvoj poljoprivrede gdje je istaknula umrežavanje i promociju poljoprivrednih proizvođača, pomoć poljoprivrednicima u prijavi projekta s LAG-om „Središnja Istra“ te organiziranje zajedničkih punktova za prodaju lokalnih proizvoda. Na kraju, Grubor je istaknula da je velik dio planiranih projekata i aktivnosti usmjeren mladima i udrugama Motovuna kazavši:

- Prioriteti na tom polju su nam dodjela stipendija za srednjoškolske učenike i redovne studente, oživljavanje i suradnja Udruge mladih, organizacija lokalnih, tradicionalnih manifestacija u suradnji s mladima, osnivanje Savjeta mladih i participacija mladih u radu Općinskog vijeća, izgradnja stanova za mlade obitelji u sklopu programa poticajne stanogradnje te program „Mladi na djelu” koji potiče i educira mlade za aktivno sudjelovanje i  odlučivanje u društvu.

Na kraju, Grubor je poručila kako će biti stalno dostupna mještanima za sve njihove upite, probleme i prijedloge te zaključila: - Vjerujem da ćemo znanjem, radom i suradnjom postići velik uspjeh i zajedno unaprijediti našu općinu u mjesto iz kojeg nitko ne želi otići!

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa