Preminuo umirovljeni biskup mons. Antun Bogetić

0
Mons. Antun Bogetić
Mons. Antun Bogetić

U Svećeničkom domu Betanija u Puli 19. travnja preminuo je umirovljeni porečki i pulski biskup mons. Antun Bogetić. Rođen je 24. travnja 1922. u Premanturi. Zaređen za svećenika u Poreču, 29. lipnja 1946. godine, a za biskupa posvećen 28. travnja 1984. u Poreču. Biskupsku službu obavljao je u zahtjevnim povijesnim vremenima.

Svjedočki nas je učvršćivao u Evanđelju, ljubavi i skrbi za svakoga čovjeka. Uz zauzeti pastoralni rad posvetio se brizi za siromašne i prognane, poglavito tijekom svoga misionarskog djelovanja. Utemeljio je više župa u Biskupiji, osnovao sjemenište u Puli, Redemptoris Mater, Pazinski kolegij s pravom javnosti. Posebnu je ljubav iskazivao prema svećenicima i duhovnim zvanjima, kojima je posvetio najveći dio svog života.

U katedrali u Puli će 20. travnja, s početkom u 20 sati biti molitveno bdjenje uz odar pokojnog biskupa Antuna Bogetića. Večernju na bdjenju predvodit će biskup u miru, mons. Ivan Milovan. U petak, 21. travnja s početkom u 8 sati molitvu Jutarnje predvodit će u pulskoj katedrali mons. Vilim Grbac, generalni vikar Biskupije. U petak, 21. travnja 2017. godine sprovodna misa u katedrali započet će u 14 sati. U svim će se župama organizirati zvonjenje crkvenih zvona pokojniku u čast, u petak, 21. travnja 2017. godine u 14 sati.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa