Kršanski IDS i SDP zajedno na izbore, Babić kandidat za načelnika

0
Boris Babić, Silvano Uravić, Dino Čekada i Zoran Karlić
Boris Babić, Silvano Uravić, Dino Čekada i Zoran Karlić

IDS i SDP će u općini Kršan na predstojećim izborima nastupiti sa zajedničkom listom i zajedničkim kandidatom za načelnika. Predizbornu koaliciju su na konferenciji za novinare 19. travnja u ime IDS-a objavili predsjednik Podružnice Kršan Dino Čekada i kandidat za načelnika i predsjednika Općinskog vijeća Boris Babić, a u ime SDP-a predsjednik Općinskog odbora Silvano Uravić i član Predsjedništva Općinskog odbora Zoran Karlić.

U nekoliko narednih dana koalicija će objaviti imena kandidata za zamjenika načelnika, a do kraja mjeseca očekuje se i sastavljanje izborne liste. „Radi se o suradnji dviju stranaka koje na području naše općine imaju zajedničke ciljeve radi realizacije projekata koji su od značaja isključivo za žitelje općine. Suradnja je dogovorena za razdoblje od četiri godine. Uvjereni smo da će u Općinskom vijeću doći do stabilnosti na političkom planu“, kazao je Čekada.  

Babić je poručio da kandidatura za njega znači osobitu čast, ali i odgovornost, što će opravdati maksimalnim angažmanom. „Primarni je cilj omogućiti našim žiteljima bolje životne uvjete jer je stanje u našoj općini daleko od idealnog. U te svrhe nudimo učinkovito i transparentno upravljanje proračunskim novcem. Razradili smo zajednički program kojega ćemo predstaviti u više navrata tijekom izborne kampanje. Na realizaciji programa moramo raditi zajedno, pa pozitivni rezultati sigurno neće izostati“, kazao je Babić.

Istaknuo je šest točaka iz stranačkog programa: na prvom je mjestu apliciranje za sredstva iz EU za infrastrukturne projekte, prije svega kanalizaciju, odvodnju i vodovod, slijedi obnova nerazvrstanih cesta na području čitave općine, zatim uređenje Doma kluture u Čepiću, obnova zgrade Matičnog ureda u Potpićnu i škole u Lazarićima, izgradnja školske dvorane u Potpićnu i osnivanje Saveza sportova Općine Kršan.

SDP je predstavio 23 točke koje čine dio prijedloga za njihov četverogodišnji općinski program. „Prioritet ima izgradnja Školske sportske dvorane u Potpićnu. Također, izuzetno važnim smatramo smanjenje cijene vrtića, povećanje naknade za novorođene te ekstra stipendije za najbolje studente“, kazao je Uravić. (Tekst i foto: Robi Selan)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa