Najavljeni Energetski dani Pazina: Predstavit će se solarno stablo

0
Ispred spomen doma predstavit će se solarno stablo
Ispred spomen doma predstavit će se solarno stablo

Dana 18. travnja održana je press konferencija za medije gdje su najavljeni 2. po redu Energetski dani Grada Pazina. U Dvorani Istra Spomen doma u Pazinu 21. travnja s početkom u 9 sati službeno će se otvoriti već tradicionalni Energetski dani u sklopu provedbe mjera Akcijskog plana energetski održivog razvitka.

Program Energetskih dana podijeljen je na dva dijela, izložbeni i edukativni. Izložba energetski učinkovitih proizvoda i usluga s ciljem postizanja ušteda bit će oba dva dana, kao i predavanja koja će biti u Dvorani Istra Spomen doma, a namijenjena su predstavnicima jedinica lokalne samouprave, poduzetnicima i zainteresiranoj javnosti.

Grad Pazin je potpisnik Sporazuma gradonačelnika za klimu i energiju čime se obavezuje smanjiti emisiju CO2 te predstaviti Plan prilagodbe klimatskim promjenama koji je trenutno u izradi u sklopu Life SEC Adapt projekta pa će 22. travnja u 17.30 ispred Spomen doma biti predstavljeno “solarno stablo” koje je prvenstveno namijenjeno građanima za punjenje svojih mobitela i prijenosnih računala, ali i kao potvrda da Grad Pazin ima viziju grada koji podržava korištenje obnovljivih izvora energije.

Službeno zatvaranje Energetskih dana bit će 22. travnja u koncertnoj dvorani Spomen doma u 18 sati gdje će se, simbolično na Dan planeta Zemlje, održati i završni koncert FAKS festivala na kojemu će sudjelovati brojni zborovi iz Hrvatske, Slovenije i Italije, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa