Reagiranje SDP-a: Izbačeni homofobi su Portugalci, a ne Hrvati

0
Izbačeni su članovi portugalske delegacije
Izbačeni su članovi portugalske delegacije

Točno je da je organizator ovogodišnjeg ECOSY Summer Campa, a to je Forum mladih SDP-a, izbacio dvoje sudionika zbog homofobnog ispada. Ali nije bila riječ o članovima hrvatske, već portugalske delegacije.

Naime, od 13. do 20. srpnja u Savudriji se održavao deseti ECOSY Summer Camp koji je okupio više od tisuću mladih aktivista europskih političkih stranaka socijaldemokratskog, socijalističkog i laburističkog predznaka iz više od 20 zemalja.

Za Ljetni kamp vrijede vrlo jasna pravila i organizatori su dužni reagirati na svaku prijavu za bilo koju vrstu diskriminacije. Britanska delegacija vozila se prilikom dolaska u kamp s portugalskom delegacijom, kojom prilikom su dvojca Portugalaca pjevala navijačke pjesme koje su bile homofobnog sadržaja.

Britanska delegacija prijavila je Portugalce, a Forum mladih kao organizator odmah je donio odluku da se oni izbace iz Kampa, na čemu se na Twitteru član britanske delegacije i zahvaljuje. Britanska delegacija zamoljena je da ispravak pošalje i Daily mailu, stoji u priopćenju SDP-a.

Skandal u Savudriji: Hrvati izbačeni iz kampa mladih socijalista zbog homofobije?
 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa