Radovi labinskih likovnih umjetnika na zidovima Stacionara

0
Dr. Helena Vlačić
Dr. Helena Vlačić

U Stacionaru Doma zdravlja obavljena je 14. travnja primopredaja likovnih radova koje je Gradska galerija prikupila od labinskih likovnih umjetnika. Prisustvovali su ravnatelj Istarskih domova zdravlja dr. Ante Ivančić, voditelj Ispostave Labin dr. Davor Rimac, voditeljica odsjeka stacionara dr. Helena Vlačić, koordinatorica programa Gradske galerije Labin i suradnik za likovnu djelatnost Tea Bičić, gradski vijećnik Klaudio Korva, medicinske sestre i volonterke.

 „U povodu obilježavanja Svjetskog Dana Zdravlja, koji se obilježava 7. travnja, odlučili smo učiniti nešto za naše sugrađane koji se nalaze u najtežim trenucima života i za one koji im svakodnevno pomažu da se na što humaniji i lakši način sa takvim trenucima nose, pa smo labinskim likovnim umjetnicima uputili poziv za donaciju radova“, obrazložila je ovu akciju Tea Bičić.

Vlačić je zahvalila umjetnicima i članovima obitelji preminulih umjetnika te iskoristila prigodu da Korvi uruči dvije zahvalnice, njemu i nositelju njegove liste Silvanu Vlačiću, za donaciju svojih vijećničkih naknada Stacionaru u korist nabavke devedeset i četiri madraca. Također, zahvalila je obitelji Marfan za donaciju koja je omogućila kupnju četiri medicinske „princeze“.

Ivančić je donaciju likovnih radova ocijenio kao izuzetno važnu stvar.

„Nije samo estetika u pitanju, nego i snažna poruka pacijentima i članovima njihovih obitelji da o njima brinemo, čime se stvara uzajamno povjerenje. U Labinu je zajednica jako povezana i zato je lijepo doći u ovu sredinu“, kazao je on.

Budući da je ravnatelj Istarskih domova zdravlja govorio o investicijama u tri istarska stacionara, voditelj labinske ispostave Rimac iznio je konkretne brojke: 150 tisuća kuna uloženo je prošle godine, za ovu je godinu odobreno nešto više od 400 tisuća kuna, a isto toliko očekuje se i sljedeće godne.  

Korva je kazao da je njemu i Silvanu Vlačiću drago da su mogli pomoći Stacionaru, kao što su pomogli Centru „Liče Faraguna“, Crvenom križu, Udruzi osoba s invaliditetom i stradalima u požaru na Vinežu te da će i ubuduće pomagati ako budu članovi Gradskog vijeća.

U druženju nakon primopredaje ugođaj je glazbenim nastupom dodatno uljepšao duo Olja Frolo i Alen Zarifović.

Popis likovnih umjetnika koji su donirali radove

Alida Blašković Koroljević, Ivona Verbanac, Narcisa Adalgisa Škopac, Tea Bičić, Gloria Sellan, Eni Blašković, Sunčana Simichen, Emil Bobanović Ćolić, Marijana Smolić, Vinko Šaina, Josip Diminić, Quintino Bassani, Alen Floričić, Ljiljana Vlačić, Paola Valeria Bonamassa, Katja Ćus, Davorka Vadanjel, Rosana Zupičić, Anessa Alagić Negri, Goran Valenta, Orlando Mohorović, Jelena Batelić, Klaudija Barbić, Augusta Kokot, Karlo Paliska, Vera Kos Paliska, Tamara Jan, Mirta Diminić i Beti Kranjčević. (Tekst i foto: Robi Selan)  

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa