davor ivo stier:

Istra razvijenija od ostalih, ali nimalo obzirom na resurse koje ima

0
Davor Ivo Stier i Monika Udovičić u Puli
Davor Ivo Stier i Monika Udovičić u Puli

Kandidatkinja za županicu Istarske županije Monika Udovičić, zajedno sa svojim stranačkim kolegama - predsjednikom HDZ-a Istarske županije Juricom Šiljegom, kandidatom za gradonačelnika Pule Mirkom Jurkićem i članovima predsjedništva HDZ-a u Istri susrela se 13. travnja s ministrom vanjskih poslova Davorom Stierom i ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem u stranačkim prostorima HDZ-a u Puli.

Ministri su u Istru stigli povodom susreta s talijanskim ministrom vanjskih poslova Angelinom Alfanom i ministricom zdravstva Beatrice Lorencin. Ministri su najavili intenziviranje hrvatsko-talijanske suradnje. Glavni je cilj sastanaka ojačati bilateralne odnose jer obje države pripadaju europskoj obitelji.

U prostorijama HDZ-a u Puli s ministrima je održan sastanak u kojem se je predstavila problematika opće bolnice u Puli, za koju je ministar Kujundžić rekao da se očekuje završetak izgradnje i opremanja u narednih godinu do godinu i pol dana. Doktorica Julijana Marković iznijela je i planove biskupije vezano za izgradnju palijativnog centra u Puli za kojeg će se Vlada svesrdno zalagati jer je to projekt od velike važnosti za brigu o svakom čovjeku.

Ministar vanjskih poslova Davor Stier pokazao je veliku otvorenost i poznavanje problema na području Istre i obećao podršku u zalaganju za projekte u Istri. Stier je naglasio kako je Istra razvijenija od ostalih županija, ali, nažalost, nije nimalo razvijena s obzirom na resurse koje ima.

Udovičić se u razgovoru s ministrima osvrnula na potpisivanje Sporazuma o obavljanju delegiranih aktivnosti u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija kojeg je ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, uz nazočnost premijera Andreja Plenkovića, osobno potpisala 13. travnja, a čime su se otvorile mnoge prilike urbanizacije manje razvijenih područja oko gradova i njihovo bolje povezivanje s gradovima i istovremeno ulaganje u već postojeća urbana središta kako bi ih učinili održivijima i socijalno osjetljivijima:

„Sada je Pula, a želim da uskoro svaki grad iz moje županije bude dio plana, konkurentnosti i kohezije“, naglasila je Udovičić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa